2024-01-18
今次同朋友嚟到呢間日式壽喜燒專門店 —「喰楽」😋😋餐廳主打關西風壽喜燒,由店員即場烹調🧑🏻🍳,坐定定就食得~~晚市有三個套餐選擇,我地叫咗「日本赤身和牛」同「日本霜降和牛」試試❤️❤️🐂日本赤身和牛 $468/位✨🐂日本霜降和牛 $498/位✨-套餐包括前菜、壽喜燒、野菜拼盤、特色飯點同甜品,十分豐富~~當日前菜有赤蝦刺身沙律、汁煮牛肉大根同茶碗蒸,味道都唔錯🤤🤤我就最鍾意「赤蝦刺身沙律🥗」,鮮甜赤蝦刺身配上爽脆冰菜,食完好開胃!!食完前菜就到壽喜燒,店員會喺枱前即場烹調同介紹返每款牛的部位~~日本赤身和牛脂肪含量較少,牛味濃郁🐮!日本霜降和牛肉質軟綿幼嫩,油脂香豐富🔥🔥蔬菜拼盤有冬菇、娃娃菜、蓮藕、芋絲同大蔥等,同牛肉一齊食可以減低油膩感~~食到差唔多後店員就會煮雜炊飯🥘,材料有牛肉粒、紫菜、雞蛋等~配上香濃的壽喜燒汁,好滋味👍🏻👍🏻最後有火炙豆腐雪糕🍨做甜品,雪糕口感幼滑,豆腐味超濃郁!今餐好滿足呢🥰🥰
🐂日本赤身和牛 $468/位✨
🐂日本霜降和牛 $498/位✨