2024-09-08 606 views
SHARI SHARI 已經去過唔同分店幾次,依間刨冰質地一向比較綿密幼滑,甜冰剛好,唔會過分甜,都唔會係假甜,所以間唔中就會回訪一次,而且佢有十幾款味道,仲有時會出限定款色,所以每次都會同朋友試下唔同既味道,唔會厭,不過價錢試就偏貴。今次平日晚餐後大約8點到達尖沙咀分店,店內滿座,人流不少,需要排隊,等候了15-20分鐘。今次選擇了—-日式豆腐黃豆粉味 $120最上層係抹茶味的泡沫,抹茶味濃郁,濃得黎又唔會好苦,甜又唔會過甜,一如既往茶味做得好好,而主角係豆腐黃豆粉味,相比頂層抹茶味,豆腐和黃豆粉味道唔太突出,中間有白玉同餅,增加口感,不過食到最底豆腐味先最出。🥹下次食應該唔會再簡依隻味,如果第一次去食我會比較推薦茶味。
SHARI SHARI

今次選擇了—-
日式豆腐黃豆粉味 $120
2024-08-29
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Last Night Supper