2025-01-24
幾年前喺weekend日頭嚟過一次,印象都唔錯,今次係平日夜晚嚟食晚飯,依然無令人失望。HIKARI係一間木系嘅咖啡店,入到嚟感覺都幾warm,適合同朋友聚會。餐牌選擇都幾豐富,有小食、Risotto、Pasta、甜品、甚至有新出嘅芝士火鍋🫕小食要左水牛城炸雞翼,雞翼炸得香脆,水牛城汁係分開,按自己喜好落多少,好惹味!主食脆炸軟殼蝦墨汁意大利麵,炒得好香,有蒜香味,加上車厘茄、露荀粒、菇,口感豐富,而且份量十足,夠我哋兩個Share。甜品要左黑白窩夫🧇比想像中大份,黑色係朱古力味嘅窩夫,夾住奶蓋、香蕉、提子、草莓,好多水果🤣奶蓋多到好似瀑布咁😋😋黑芝麻鮮奶口感滑順,芝麻香味濃郁,拉花都幾靚🖤🔸脆炸軟殼蝦墨汁意大利麵🔸水牛城炸雞翼🔸黑白窩夫🔸黑芝麻鮮奶📍#HIKARI (#荃灣美食)#荃灣 大壩街21號地舖
主食脆炸軟殼蝦墨汁意大利麵,炒得好香,有蒜香味,加上車厘茄、露荀粒、菇,口感豐富,而且份量十足,夠我哋兩個Share。 甜品要左黑白窩夫🧇比想像中大份,黑色係朱古力味嘅窩夫,夾住奶蓋、香蕉、提子、草莓,好多水果🤣奶蓋多到好似瀑布咁😋😋
黑芝麻鮮奶口感滑順,芝麻香味濃郁,拉花都幾靚🖤
🔸脆炸軟殼蝦墨汁意大利麵
🔸水牛城炸雞翼
🔸黑白窩夫
🔸黑芝麻鮮奶
📍#HIKARI (#荃灣美食)
#荃灣 大壩街21號地舖