2024-05-05
呢間係烘焙店 - FRESH FRESH簡品堂,FRESH FRESH嘅麻糬波波同蛋糕就最出名😍而且價錢仲好親民添,所以每次經過都會見到舖頭裏面人來人往,舖頭裏面有好多唔同類型嘅麻糬、曲奇、蛋捲同蛋糕等等⋯最後我自己都喺裏面買咗好多唔同嘅產品拎返屋企慢慢品嚐🤩✨新推出朱古力麻糬QQ球呢個朱古力麻糬QQ球係新推出嫁!麻糬口感彈牙且帶點煙韌,食到一半見到QQ球入面帶有空氣感,不過配埋Oreo一齊食都幾match😜✨新推出帝王口味蛋卷呢個係新推出嘅帝王蛋卷,有宇治抹茶同香濃咖啡嘅味道選擇,作為抹茶控,當然要揀返宇治抹茶口味啦!蛋卷食落好鬆脆,食完仲食有陣抹茶嘅茶香,蛋香味同抹茶味唔會互相蓋過😉🍪曲奇餅禮盒一打開個盒見到咁色彩繽紛,令到胃口大增呀!仲有多樣性嘅口味,如士多啤梨心心、朱古力、斑斕、手唧開心果、手唧牛油、手唧咖啡、Oreo曲奇、開心果南瓜籽同朱古力粒粒!曲奇食落口感鬆脆,每一塊曲奇都賣相精緻且味道好食😋✨隕石髒髒包呢個髒髒包好似一粒隕石咁,麵包表面面部滿咗濃郁嘅朱古力脆脆同碎粒,食落口感豐富!✨超軟熟糯米糍糯米糍揀咗榛子脆脆同開心果口味,啲糯米糍超級軟熟,用刀叉切開一半之後,而且糯
✨新推出朱古力麻糬QQ球
✨新推出帝王口味蛋卷
🍪曲奇餅禮盒
✨隕石髒髒包
✨超軟熟糯米糍
糯米糍揀咗榛子脆脆同開心果口味,啲糯米糍超級軟熟,用刀叉切開一半之後,而且糯米糍皮薄餡多,食完2粒都唔會覺得好漏😜
✨港式絲襪奶茶
呢個奶茶樽仔好的骰,洗乾淨仲可以循環再用添,夠哂環保♻️奶茶口感香濃順滑,帶有微微嘅甜味,飲完之後心情特別好😆
✨海苔味爆谷
呢個爆谷係用熊仔樽裝住,感覺好趣緻!每一粒爆谷都沾有海苔粉,而且每粒爆谷都爆到有唔同嘅形狀,例如蝴蝶形或者蘑菇形!佢味道層次都幾豐富,唔覺唔覺就食晒成樽😝
✨朱古力麻糬包
一袋裏面會有五粒麻糬包,每粒麻糬包都好大舊添呀!個包中間有啲朱古力醬同麻糬,朱古力又唔會好甜,比我發現原來叮熱食仲好味😋
✨朱古力慕絲西餅
濃郁嘅朱古力配埋慕絲整出嚟嘅蛋糕特別好食!每一啖都都可唔可以食到滑溜嘅慕絲同酥脆嘅餅乾,口感層次變得豐富,而且面頭仲有一舊brownie、星形朱古力餅乾、粉色兔仔餅乾同Oreo百力滋做點綴,令蛋糕望落去賣相好靚😌
✨開心果芝士西餅
本身都鍾意食開心果味道嘅甜品,食落口巳經有好濃郁嘅芝士散發出嚟,仲有開心果嘅果香味添,而且芝士蛋糕食落口感好順滑,又唔會好甜,一個字「正」呀😎