之前去澳洲都食過呢款西瓜蛋糕,今日途經見到佢做緊優惠$138/2件,就心思思買返兩件🤣🔸草莓西瓜蛋糕(原價💰$78)共分六層1️⃣西瓜啫喱2️⃣杏仁蛋糕3️⃣玫瑰味忌廉4️⃣西瓜5️⃣玫瑰味忌廉6️⃣杏仁蛋糕餅底食落好香玫瑰味,草莓味唔算突出,🍉西瓜爽脆及水分適中。杏仁蛋糕有粒粒嘅杏仁有咬口。餅底如果硬啲口感會比較好,我覺得佢啲cream唔夠香啫🤔不過lifetastic主打無麩質蛋糕,係應該食得健康清新啲嘅!🔸呂宋芒西瓜蛋糕(原價💰$85)嘩!上面嗰塊橙乾定西柚乾係苦嘅😥如果為咗只係美觀放呢塊嘢就不如唔好放了。口感各樣同草莓西瓜蛋糕差唔多。不過俾我揀,我會揀草莓🍓。本身仲有款期間限定菠蘿蛋糕,早知我試菠蘿啦😂不過外賣盒會連埋一小時乾冰,拎到返屋企都唔怕溶👍🏻評分: 7/10

🔸草莓西瓜蛋糕(原價💰$78)

🔸呂宋芒西瓜蛋糕(原價💰$85)

口感各樣同草莓西瓜蛋糕差唔多。不過俾我揀,我會揀草莓🍓。

評分: 7/10
TakeAway