2021-01-23
呢間齊柏林熱狗店憑著多款口味既熱狗打響名堂,係疫情之下都迅速係全港18區開分店(好似差離島lol)一直都未有機會試到,今次終於輪到我喇!發現咗openrice可以外賣自取,不過lunch time一定要及早order,因為真係好多人懲罰,就算openrice order咗去到都要等一段時間。LZ127 芝味熱狗(三重熱溶芝士、粟米、蛋黃醬、法蘭克福腸 | 香腸含有豬牛成份)個包外賣拎到返去既時候已經有啲濕咗,質感偏腍少少,不過咬落尚算鬆軟,味道甜甜地,因為醬汁係用上原塊芝士🧀並非芝士醬,所以返到去啲芝士已經凝咗,芝士味都唔算好濃,不過食到咁多芝士都唔錯,入面個腸都係正正常常。原本因為之前未食過所以對佢有好大期望,試過之後就覺得一般,唔算得上係一個出色既熱狗,不過偶爾想食熱狗嘅話都還可以👌🏻👌🏻牛油粟米、冰菠蘿套餐可以揀兩款小食,不過套餐入面既薯條就唔係signature有唔同醬汁個隻,係plain既薯條,所以我就揀咗另外既粟米同踩單車必食既冰菠蘿🤣🤣粟米份量都幾多,入面有好多牛油,牛油味好香。人均消費:$50推介指數(10分為滿分):7分
牛油粟米、冰菠蘿
人均消費:$50