2021-03-06 315 views
入得嚟想甜嚐甜,梗係要嗌返佢嘅招牌甜品——開心果心太軟😀 除此之外,我仲好期待食佢嘅柑桔味乳酪雪糕,點知佢得返原味,但都無損我嘅興緻😛 心太軟雖然的的色色,但入面嘅開心果醬超多,絕對做到爆醬嘅效果🤪 開心果味幾濃郁,食耐咗可能會覺得太甜,但係配埋好fresh嘅乳酪雪糕就啱啱好👍🏻另外,仲嗌多咗個黑草,呢個真係十級抵食,皆因佢啲料超多🤩 有三色芋圓、丸子、珍珠、西米、黑糖條、仙草,另外加咗黑糖醬同花奶😋 成碗嘢都係果啲煙煙韌韌嘅野,岩哂我!不過我覺得佢嘅芋圓有啲太硬,可以再腍返少少咁多🤏 而令我幾驚喜嘅係黑糖條,爽爽哋幾好食!😆總括而言,️呢間人氣甜品舖嘅甜品唔單止打卡一流😍 味道仲幾唔錯!最印象深刻嘅真係個開心果心太軟,出面無咩幾可可以食到🙈 仲要佢係深黃嘅小店,絕對要好好支持下😌💪🏻

開心果心太軟配乳酪雪糕

黑草