2022-10-19
同酒粒B去完Aeon買換季衫,行到累要坐低抖一抖,見到呢間人氣疏乎厘班戟🥞唔使排隊,即刻帶酒粒B去試吓先~原來呢間班戟店係日本名古屋過江龍,當日係平日的下午茶🫖☕️時間,坐低冇耐餐廳就陸續坐滿人。餐廳就喺AEON同一層,落地玻璃,座位寬闊又有梳化🛋咕臣坐得舒服。HoiHoi Veggie All Day Breakfast $158我平時都會揀🍳All Day Breakfast,貪佢乜都有,又方便share嚟食!有素食版All Day Breakfast咁特別,等我試吓先!有素豬柳、素蟹餅、茄汁豆、黑松露炒蛋🥚、蕃茄🍅、蘑菇🍄、仲有沙律菜🥗。炒蛋有水準,夠香滑,加埋黑松露醬好好味。素蟹餅外面炸到脆卜卜,咬開一絲絲好似蟹肉咁,食落有海鮮味好味有驚喜。素豬柳雖然有啲咸,但係加埋蕃茄蘑菇一齊食就啱啱好,最後食埋沙律菜清一清味蕾👅。🥭芒果沙冰🍧🥤Mango Smoothie $52呢排天氣咁熱,忍唔住叫咗兩杯沙冰嘆一嘆,奶味香濃,再加埋芒果糖漿,冰冰凍好爽🧊!🍪曲奇沙冰🍧🥤Cookies Smoothie $52另一杯沙冰叫咗Cookie & cream,曲奇碎加上香濃忌廉,唔會太甜,份量好大
🥭芒果沙冰🍧🥤Mango Smoothie $52
🍪曲奇沙冰🍧🥤Cookies Smoothie $52
另一杯沙冰叫咗Cookie & cream,曲奇碎加上香濃忌廉,唔會太甜,份量好大杯可以慢慢飲🥤。
南瓜戀人👩❤️💋👨疏乎厘班戟 (期間限定) $148
我哋揀了期間限定南瓜戀人疏乎厘,兩塊疏乎厘,上面淋滿南瓜蓉🎃忌廉,南瓜沙沙口感,加埋忌廉特別香,班戟食落好滑軟綿綿,唔會太膩。上面仲插咗一對戀人公仔💕👩❤️💋👨,好可愛!啱晒用嚟打卡!
原來現在仲有期間限定的🥭芒果荔枝梳打、岩鹽桂花咖啡、岩鹽焦糖咖啡,加$60就可以有戀人限定扭蛋,情侶們唔好錯過!
食物: ⭐️⭐️⭐️⭐️
食物款式多,除了🥞🍰甜點,估不到🍔🍝鹹點都做得出色👍🏻!
環境: 餐廳大約有八張枱,但座位之間距離感十足,落地玻璃,環境開陽,坐得舒服,適合和友人嘆個下午茶🫖☕️💬傾下計。
🌟🌟🌟🌟
👩👧👦👶🏻👧🏻👦🏻
比番個資訊比幼兒家長,餐廳係有提供👶🏻👩👧BB High Chair! 咁大家就安心坐定定同姊妹👭嘆個Tea啦!
總結: 仲想試下其他款式的🍓疏乎厘🥞,其他咸點例如薯條,有咖啡師駐場,仲有好多特別款式的咖啡,絕對適合嘆杯咖啡🫖☕️🍵🍰休閒一個下午!🍽