2020-07-08 44 views
自從疫情之後,都冇食過石板燒,今日同朋友突然間講起,心血來潮,就一於去食個石板燒先喺利是附近呢間人氣店, 揀選咗我心水嘅西冷 , 份量 重量唔同嘅, 價錢都唔同, 再配埋沙律飲品同埋一個湯, 買完飛, 跟住等左幾張枱就入去坐啦一陣間, 熱辣辣熱騰騰嘅煙霧出嚟, 我嘅西冷就到啦, 都幾大塊喎, 上面鋪咗少量嘅炸蒜片 , 我最鍾意食板燒, 係我自己可以控制嗰個軟熟度, 同埋熟嘅程度 , 我覺得我真係燒得幾好, HEHE, 個火喉控制得宜, 肉質有咬口, 肉味非常之香濃, 唔需要點任何醬汁已經非常之入味而個沙律菜有沙律醬之外, 仲鋪咗少少七味粉增加咗個口感, 一啖肉一啖菜, 百感交集 另外再飲埋啖熱辣辣嘅湯 , 呢個麵豉湯比較特別, 酸酸味味, 幾開胃