2021-10-26
喺IG睇咗咁多個post終於到我朝聖啦!蛋包飯一路都係我好想食嘅to-eat-list之一,呢間仲要有埋我最愛嘅貓貓做擺設,開心😍當日有啲唔好彩,落緊雨,又奈何餐應出面嘅詹蓬位唔係好大,所以都有啲狼狽。好彩餐廳好好,特登出黎疏導人流,所以大家都唔使比雨淋到,呢一點係要俾讚嘅👍食物方面我哋點左兩樣,一個係咖哩豬肉+濃茄牛肉。就咁睇個樣好似好大份咁,但原來食落一啲都唔多。蕃茄醬好香甜,係真係新鮮嗰種甜而唔係用茄汁逼出嚟嘅,所以相對地一啲都唔肥膩,仲越食越開胃😂豬肉都好高質,一向都好怕喺舖頭食到啲好重豬騷味嘅豬肉,但呢度一啲都冇,只係吸收晒蕃茄嘅精華,好清甜好好食。而咖喱就係傳統嘅日本咖喱,都係以甜為主,但咖喱嘅濃甜同番茄嘅香甜形成咗個好鮮明嘅對比,都算唔錯👍至於另一樣係手打和牛漢堡扒飯。呢個相對地重點係喺舊肉到,所以個汁係一般咗啲嘅。但舊肉係真係好richy,雖然未去到入口即溶(人哋都冇話係和牛😂🤣),但係牛味都好香。同埋同埋,佢唔易散!!!痴線呢個係去分辨漢堡扒好唔好食嘅一個指標,而呢個係合格嘅!同埋都唔會太多一嚿嚿嘅牛肉粒,所以對絕對係中上👍總括而言,係一間家庭式製作嘅小店,下次要試埋
總括而言,係一間家庭式製作嘅小店,下次要試埋佢個雞蛋布甸😍