2024-03-21 232 views
煮干醬油湯底味道同香氣都ok,魚香味突出亦食到昆布味,鮮甜冇苦味,但少少偏鹹,配料有頗多生洋蔥,個人覺得同湯底唔夾,有啲搶味。湯面油份多,令麵食落滑身啲。高加水麵條質地不錯,夠滑身爽口,唔會煮到過淋。豚x雞白湯上枱睇落好creamy,但食落未到好濃郁,雞味較重,但豚味完全被蓋過,唔算好特別。麵條同醬油湯嘅唔同,帶麥粒麥香會較出。兩碗嘅配料雞肉正正常常帶煙燻味,唔算好嫩。慢煮叉燒肉質唔粗都有肉香,荀都ok冇奇怪異味,可惜隻蛋太生,蛋黃太流心而且唔夠入味。整體嚟講覺得兩碗都合格但未算好抵食好完美,麵嘅份量不算好多,男仔食應該都要加麵。個人就比較鐘意煮干醬油湯。餐廳仲係試業期,見到之前不少評論都話檸檬或柚子較多餘,當日去餐廳已將佢地刪減,相信佢地會聽更多意思再作改善。
煮干醬油湯底味道同香氣都ok,魚香味突出

兩碗嘅配料雞肉正正常常帶煙燻味,唔算好嫩。