2011-07-15
久違了的新記芝士撈公仔麵今天終於品嘗到!偶然今日下午有空又在尖沙咀美麗華商場下班,所以大約二時半去咗找這間久聞大名的食店!嘩!兩點幾三點仍是坐滿慕名而來的食客,好在在角落有張「吉」枱。一坐低快快看了餐牌就亳不考慮點咗個豬頸肉芝士撈公仔麵($37)加個凍奶茶($9)。五分鐘左右就有得食!吖喲!乜碗麵咁細碗嘅!豬頸肉芝士撈公仔麵豬頸肉認真矜貴,數埋得五小塊,相比電視或雜誌照片中的size差咗一截!食第一囗,確實覺得無特別,芝士味濃而不「利」,份量剛足夠掛在每條麵上,豬頸肉少就少啲,但味道尚好亦煎得香脆,真是貴精不貴多!凍奶茶 - 反而杯凍奶茶有驚喜,$9一大杯確能徹底消暑!八卦望吓其他食客都係食著名的芝士撈,但飲冰凍coca-cola!總的來說,人人講到咁好食,人氣咁勁,睇吓四圍貼咗幾多明星光顧的照片!叫做try過啦!會唔會再來光顧?咁就未必嘞!
偶然今日下午有空又在尖沙咀美麗華商場下班,所以大約二時半去咗找這間久聞大名的食店!嘩!兩點幾三點仍是坐滿慕名而來的食客,好在在角落有張「吉」枱。一坐低快快看了餐牌就亳不考慮點咗個豬頸肉芝士撈公仔麵($37)加個凍奶茶($9)。五分鐘左右就有得食!吖喲!乜碗麵咁細碗嘅! 豬頸肉芝士撈公仔麵 豬頸肉認真矜貴,數埋得五小塊,相比電視或雜誌照片中的size差咗一截!食第一囗,確實覺得無特別,芝士味濃而不「利」,份量剛足夠掛在每條麵上,豬頸肉少就少啲,但味道尚好亦煎得香脆,真是貴精不貴多!
凍奶茶 - 反而杯凍奶茶有驚喜,$9一大杯確能徹底消暑!八卦望吓其他食客都係食著名的芝士撈,但飲冰凍coca-cola! 總的來說,人人講到咁好食,人氣咁勁,睇吓四圍貼咗幾多明星光顧的照片!叫做try過啦!會唔會再來光顧?咁就未必嘞!