2024-07-18 297 views
作為街坊嘅我知道屋企附近間Soho West 酒店開咗幾間餐廳,當然要一一去試吓啦!今次就先試呢間韓式Cafe 《Terrace in Seaside》, 去到就見到每個店員頭頂都戴住頂柑橘畫家帽非常之可愛,感覺好親切呀!🍊🍊🍊我哋揀咗個可以望到海嘅位置坐低,再點咗幾樣受歡迎嘅嘢食…🤤🤤🤤🌟人生迷芒的芒果沙冰呢期當造嘅時令生果一定就係芒果啦!所以就點咗呢杯芒果沙冰,飲落清甜又冰涼解渴,上面仲有半個芒果肉添!超正呀!🥰🥰🥰🌟濟州柑橘乳酪呢杯絕對係呢間店嘅人氣特飲,我見每一張枱都會點一杯的!咁佢嘅賣相又真係幾可愛嘅,用上原隻嘅柑橘放喺杯頂,而且飲落酸酸甜甜,非常之啱夏天飲!推薦呀!🍊🍊🍊🌟燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯燒醬油黑毛豬白切肉不油也不膩,紫蘇飯又好香,兩者都非常之夾😋😋😋🌟粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷我個人幾鍾意呢一個飯卷,脆卜卜嘅魚籽加上Creamy嘅三文魚蛋黃醬嘅組合,正正就係我鍾意嘅口味😍😍😍🌟芒芒夏日芒果窩夫最後嚟一個芒果窩夫甜品,窩夫外脆內軟,芒果肉鮮甜,絕對令今晚呢餐畫上完美嘅句號😝😝😝最正係大概六點幾嚟呢度食晚餐可以見晒日與夜唔同嘅景色,望住個海同咁靚嘅景食嘢都幾Chill

🌟人生迷芒的芒果沙冰

🌟濟州柑橘乳酪

🌟燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯

🌟粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷

🌟芒芒夏日芒果窩夫

最正係大概六點幾嚟呢度食晚餐可以見晒日與夜唔同嘅景色,望住個海同咁靚嘅景食嘢都幾Chill 㗎!❤️❤️❤️