2023-09-06
我地係鍾意食餃子嘅人,今次黎到深水埗一間小店叫家後,出名餃子同埋自家制日式巴斯克芝士蛋糕。家後嘅攞位方式好特別,門口張臺放左留位紙,大家黎到記得自己寫番人數同埋電話號碼,自己睇到前面仲有幾多張臺要等,建議大家開門前幾個字黎排隊或者七點半過後,咁樣人會少啲,食到嘅機會都大啲。今次我地叫左湯餃(8隻$38)同埋煎餃(8隻$42),湯餃嘅湯底係淡味嘅老火湯,係粉葛湯,好健康,餃子我地食雲耳椰菜豬肉餃,味道正常,無特別驚喜。我最鍾意食煎餃,洋蔥豬肉餃非常出色,香甜嘅洋蔥配上豬肉,一口咬落去,好多汁爆出,建議大家一定要試,另外韭菜豬肉餃都唔錯👍芝士蛋糕我地試左兩隻味,分別係開心果($33)同原味($28),兩個味道都唔錯,芝士味突出,蛋糕幼滑,唔會過甜,我一路食緊嘅時候,都見到好多人外賣芝士蛋糕走👍消費價錢:兩人150左右結論:可以經常光顧餐廳名稱:家後 (深水埗)餐廳地址:深水埗基隆街211號地舖
消費價錢:兩人150左右
結論:可以經常光顧
餐廳名稱:家後 (深水埗)
餐廳地址:深水埗基隆街211號地舖