2022-01-03
自從帶咗男友去呢間和氣食堂食野後 佢就成日話要去食😉 今日放假 於是滿足佢既願望 去和氣食堂食到飽!👍呢到係scan QR code 嚟落單 方便到極😉😉1. 溫泉玉子牛油果凱撒沙律🥗呢個沙律超大份🎉 好足料夠哂份量😆 首先個溫泉蛋既蛋漿撈落去沙律到好creamy 同fresh😎牛油果既份量都幾多 熟度岩岩好 是不錯既starter2. 珍寶赤蝦海鮮丼呢個丼飯好惹味同新鮮 當中包左赤蝦、厚三文魚 🍣 玉子 、帶子 、青瓜 、海量蟹籽😚 好好味道 所有食材都好新鮮~ 三文魚同赤蝦都好肥美 厚肉得嚟又夠鮮甜 簡直是人間美食 3. 生虎蝦刺身呢個刺身配有泰式辣醬 沾嚟食令味道剛剛好 更加帶出其甜味 🤪虎蝦肉質爽口富有彈性 😍推介!4. 雙重芝士鰻魚卷(3件)卷物入面有青瓜、cream cheese、玉子 非常豐富😚而卷物外面則有鰻魚 同炙芝士 😘 鰻魚入口即溶 且佢多重口感 我大力建議一口食落去 因為可以感受到濃厚既芝士味道 真是太滿足喇😋5. 燒日本廣島蠔(2隻)2隻蠔都好大隻😍一隻係蒜蓉做topping 另一款就係芝士燒做topping 2款都各有特色 🤪 皆突出左蠔既鮮味!啲蠔好新鮮
呢到係scan QR code 嚟落單 方便到極😉😉
1. 溫泉玉子牛油果凱撒沙律🥗
2. 珍寶赤蝦海鮮丼
3. 生虎蝦刺身
4. 雙重芝士鰻魚卷(3件)
5. 燒日本廣島蠔(2隻)
2款都各有特色 🤪 皆突出左蠔既鮮味!
啲蠔好新鮮 完全冇猩味
6. 糯米糍紅豆宇治抹茶牛奶雪糕
甜品方面 都一樣咁高質 個宇治抹茶🍵抺茶味都幾濃郁 嗜甜既朋友就可以叫抹茶牛奶雪糕🍦剛好中和左宇治抹茶既回甘味!味道剛剛好😚
加埋糯米糍&紅豆蓉咁食真是令人回味無窮😍
7. 凍紫薯鮮奶 & 宇治金時
同男友一人一杯飲品 佢表示佢杯紫薯鮮奶好易入口 甜度剛好 紫薯跟鮮奶比例正好😋 至於我杯宇治金時 甜度都剛剛好 有埋紅豆係入面 令成杯野飲更上一層樓
食完簡直意猶未盡 一抽到時間繼續係到食好野!