2021-01-25 23 views
相信長沙灣嘅瘋鳥大家都有聽聞過,今次終於輪到我同同事收工去食。 😛😛首先一入到黎,店內嘅裝修好雅致,好文清feel。我哋聽聞呢一度嘅牛扒好出名,所以叫咗一份。一想再果一刻,個牛扒大過我成隻手😆😆真係分量十足,切開之後大概有七成熟,但係一啲都唔會好銀,唔會起查,甚至比我食幾百蚊嘅牛扒煮得好食😋真係好好奇個廚師係點煮😂😂牛扒仲配上薯條,揸得金香,點上茄汁已經好好食,仲有埋有檸檬清香味嘅沙律菜,一舊牛扒,一啖沙律菜,一啲都唔會覺得好油膩🥰🥰🥰其次我哋點左魚塊加薯條🍟魚塊有兩條大大條,外面炸得好香脆,入面啲魚仲係好嫩滑,唔會覺得好乾好柴👏🏻配上一條條嘅薯條,好長的一條,點上茄汁已經好好味啦,食下午茶真係一流💓💓💓最後甜品方面,我哋叫咗呢度好出名嘅窩夫。點解呢度個窩夫咁好食呢?就係因為佢嘅窩夫入邊有好煙銀嘅麻薯🙀🙀🙀就係入面加咗麻薯,令到成個窩夫都好好食,外面脆脆地,入面好煙銀😛😛係我食過最好食嘅窩夫🧇上菜嘅時候仲有一陣陣熱,加埋個雪糕一冷一熱,冰火交融,真係一試難忘🥰🥰最後飲埋一杯花茶,就好完美嘅一餐啦✌🏻