2021-04-10 229 views
鮮芋仙係香港開鋪以黎人流一直無停過,分店越開越多,而荃灣呢間分店已經唔係第一次食,而今次不得不讚既就係上次黎食果時係需要自己入鋪頭搵位坐,形式就好似快餐店咁,呢種做法的確係節省到人手,但係就令顧客好混亂同要企係度等位,尤其係荃灣呢間分店唔算太大,而啲顧客企哂係度等位,就會令到成個場好逼。而今次黎食個情況就好左好多,終於有部自助取票機比人拎位,咁樣既安排好好多,食果個同等果個都感覺好啲👍🏻一如以往食鮮芋仙咁都要等位,大概15分鐘左右就可以入坐啦~芋圓紫米粥($42)份量大碗,而芋圓一貫都係鮮芋仙既招牌,切成粒狀,口感煙韌亦唔會太滯,紫米粥夠杰,味道不會太甜,擺埋一齊個味道十分夾👍🏻👍🏻紅豆湯($36)味道同樣地唔會太甜,紅豆亦煲到十分綿,加上佢係台式甜品既關係,口感並唔似紅豆沙咁,反而食落並無似食完紅豆沙咁滯,算係水準不錯👍🏻總結一共食了$78,雖然價錢不算十分平,但份量取勝,每碗糖水的確十分大碗,性價格不錯,亦係解釋左點解永遠人流絡繹不絕既原因之一👍🏻👍🏻

2021-04-09
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$40 (Other)