2019-12-26 704 views
天氣轉涼,第一時間諗到嘅梗係打BINO! 今次我就黎食日式火鍋放題~牛摩!而荃灣呢間牛摩唔知係咪因為位置比較偏,所以好少人黎食,坐得好舒服!日式火鍋店同港式最大分別就係時間🤣日式火鍋店多數得60-90分鐘,而港式就有120-150分鐘,所以每次食日式火鍋放題都會覺得時間好珍貴🤣一分一秒都唔可以浪費。而日式火鍋店多數裝修都會比較靚,冇咁逼,野食睇落都靚啲~所以今次就黎同朋友試下啦!因為朋友對食物要求唔高,所以我地就揀咗價錢最實惠嘅$159 精選牛肉(包埋雞肉同豬肉餐),一次過食哂唔同野!一去到自助bar 就嚇親,估唔到有咁多野食!首先有壽司🥰🥰各式各樣嘅丸,蔬菜同麵,因為係自己夾,可以更好咁控制份量!唔怕浪費又唔怕叫一份唔夠大家食!而且野食嘅種類好豐富,淨係菜都有4款揀!比平時嘅日式火鍋店好似多好多選擇咁!最後仲有女士們的最愛:甜品櫃!同雪糕!🥰真係可以食足90分鐘🤣值得一提嘅係牛摩係一人一鍋嘅形式,但佢最多得四人枱,如果人多又想坐埋一齊就要變Share 一鍋啦!不過一大鍋就可以揀鴛鴦鍋,一次試兩種湯底,我個人就推薦壽喜燒湯底!而牛豬雞都好新鮮,90分鐘都可以食到好多野!總體黎講,如果你

總體黎講,如果你對肉類要求唔高,$159餐已經好夠食!而且牛摩嘅環境好舒服,職員都好好!冬天就要黎打下Bino啦~