2022-02-09 380 views
-🦄VIDA COFFEE @vida.coffeehk-GREEN TEA LATTE Hkd40👉🏻ALMOND MILK +Hkd5Rating🌕🌕🌕🌗🌑-從來唔飲Coffee or Latte嘅我 好似開始咗呢條路想嘗試吓各茶味嘅Latte 不過只限於植物奶類別所以我諗 我都要探索一下香港大大小小嘅Cafe睇吓邊度有可以轉植物奶 特別係杏仁奶嘅Latte-由於我都係第一次飲Latte 所以無辦法作出詳細評論Vida嘅Green Tea Latte拉花好靚 望到心情都會好啲抹茶粉直接使用日本京東 @matchaeologist 嘅茶粉佢哋嘅抹茶粉係喺宇治👉🏻抹茶聖地中生產 品質保證分為唔同等級 例如Misaki / Matsu / Meiji / Midori等呢杯Latte入口第一個感覺係好舒服 其實幾有驚喜!!雖然用咗杏仁奶 但係好有奶香味 係好軟滑嘅杏仁奶仲要有一定嘅奶泡 從而營造出好綿密好輕盈嘅感覺-抹茶味 回甘 茶嘅醇 雖然未去到好濃郁好令人滿足~但係佢哋的而且確係存在嘅 有少少若隱若現嘅感覺係普遍大眾都接受嘅抹茶嘅味道 係一杯好味嘅拿鐵-我開始慢慢明白 放下腳步👣然後
🦄VIDA COFFEE @vida.coffeehk
睇吓邊度有可以轉植物奶 特別係杏仁奶嘅Latte
由於我都係第一次飲Latte 所以無辦法作出詳細評論
佢哋嘅抹茶粉係喺宇治👉🏻抹茶聖地中生產 品質保證
Green  Tea  Latte

呢杯Latte入口第一個感覺係好舒服 其實幾有驚喜!!
雖然用咗杏仁奶 但係好有奶香味 係好軟滑嘅杏仁奶
仲要有一定嘅奶泡 從而營造出好綿密好輕盈嘅感覺
抹茶味 回甘 茶嘅醇 雖然未去到好濃郁好令人滿足~
但係佢哋的而且確係存在嘅 有少少若隱若現嘅感覺
係普遍大眾都接受嘅抹茶嘅味道 係一杯好味嘅拿鐵
我開始慢慢明白 放下腳步👣然後再享受一杯Latte
係人生中嘅小確幸 雖然只係嘆咗15-20分鐘(¯﹃¯)
2022-02-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$45 (Lunch)