一行3人晚上6:11左右入座,最後叫咗個Pizza餐,按人頭收費$190一位,包一個Pizza 及一人一個Drink, 之後Pizza and Drink都可以free flow添加。由於7點要到LKF出席公司Party,所以大慨7點左右已經食完,咁啱有另一同事到咗附近,咁咪約埋一齊去LKF,呢位同事入咗餐廳坐低咗,我地食淨一件Pizza ,諗住唔好浪費食物,咪叫呢位啱啱坐低既同事幫口食埋就一齊出發啦。(上載收據,上面清楚例明入座及埋單時間)點知原來餐廳都收咗$190。我承認,首先唔應該叫呢位同事入餐廳坐,反正我地都起行,即使叫咗佢入嚟坐我地可以問清楚係咪入咗餐廳不論有無點餐都按人頭收費,更加唔應該叫佢幫手食埋件淨咗既Pizza 。不過餐廳既職員都可以問一句,呢位後入嚟既朋友食唔食嘢?或者問下佢揀個Pizza及飲品,咁咪可以避免誤會。到埋單果下我地問點解多咗4個人頭收費,佢只只係坐低咗5分鐘,食咗件我地食淨咗既Pizza (每人包一件Pizza,我地只係叫咗3個Pizza),咁就收$190?回答係佢食咗件Pizza就要收費。最後因為我地趕住走,無再同佢理論。希望其他人唔好好似我地咁,不

最後因為我地趕住走,無再同佢理論。希望其他人唔好好似我地咁,不幸中伏。

Order咗3個Pizza, 分別係Margarita、板燒及夏威夷,味道正常,不過不失。

2022-11-03
$300 (Dinner)