2021-09-27 1409 views
臨近中秋,屋企人想好好地食個中秋飯 ,點知食到成肚氣,激到胃痛,貼錢去受氣呢間嘢系樓下長期有個阿姐sale你, 果日行過又被個阿姐扯住熱情的叫上去,話有長腳蟹同乳豬套餐好抵食好好味呀,熱情推銷下傻傻地上咗去上到去。開始噩夢般的一餐飯, 1)首先,落單強調系冇樓下阿姐講嘅套餐,因為中秋前一日系假日2)其次,如果要食set餐,要以套餐上限人數來收取茶位費(如系4人餐唔理你只得2人都要收4位錢)       當下我表示有少少疑惑,點解亂收費,果位中年戴眼睛男士立即反咗我地白眼同好不屑咁同佢隔離果個阿姐講,你同呢些人解釋啦 ,然後即時           轉身離開。呢個時候已經成肚火了。3)胡亂收費,套餐要額外加200蚊及加點至少一樣正價菜。         坐都坐咗,依然選擇咗叫佢地嘅節日套餐,長腳蟹+片皮鴨,一叫完就表示,你叫呢個餐加多200另外必須加點至少一樣正價菜4)完全冇服務體驗,我好似系黎乞食嘅,鴨凍皮凍,叫人冇人睬。        大半個場都空嘅,圍系邊邊你點叫都唔睬你,我唯有拎住些麵皮行過去講你地些鴨同麵皮完全系凍嘅,好腥好硬,佢望完我一眼話,冇可能             咖
長腳蟹

上到去。
開始噩夢般的一餐飯,
3)胡亂收費,套餐要額外加200蚊及加點至少一樣正價菜。
        大半個場都空嘅,圍系邊邊你點叫都唔睬你,我唯有拎住些麵皮行過去講你地些鴨同麵皮完全系凍嘅,好腥好硬,佢望完我一眼話,冇可能             咖喔,鴨啱啱切俾你咖,跟住轉身就走,我完全O嗮嘴企咗系度幾秒

我都算對食物要求不算高,成餐飯,蟹又腥又咸,鴨又凍又腥,湯咸到想嘔,只有鳳爪算食得落口
食到最尾,諗到受咁多氣,真系想喊,我俾成1700  好似俾人玩咁
希望見到呢篇嘢嘅人,唔要再去呢間嘢俾人呃了
2021-09-20
$600 (Dinner)