2021-09-12
是咁的,事緣係約想朋友出去食個飯啦,咁大家都唔知食乜好,放題咁都算係個好選擇嚟嘅,見到呢間嘢好似不錯,又有幾位youtuber都拍過呢間嘢嘅片啦,心諗應該差極有限,然後就中晒伏。果日星期二晚去,人幾多下,就我所見嘅係全部都full,重點嚟喇,我同朋友一共三人,基本上order嘅嘢食係由頭漏到落尾,舉個例,小弟落咗三次刺身單,得一次係上咗嘅,仲要係唔齊。我2位朋友好好多啦,佢哋叫嘅嘢大約八成都有到,但係張單啲嘢永遠係差咁幾樣冇到。一坐低之後我哋都叫咗啲刺身,食物來到之後,不得了。睇一眼就知極極極伏,總括嚟講就係,魚生一係細件一係薄切,舊飯又大大件喎,我人生都未試過細過手指尾咁嘅甜蝦,同大約得爭x一半厚度嘅三文魚,真係大開眼界。火鍋湯底還好,一開始正正常常,叫咗個花膠雞,唔算難飲,但係配料都神級,肥牛係好L核突嘅合成肉,見到佢火都嚟,一位二百幾十蚊嘅我唔期待有咩靚肉食,但係可唔可以俾返正常少少嘅肉?就算係大家x 之類嘅快餐店邊爐一樣都有用合成肉,但係都唔L會俾最cheap果種合成肉個客食。其他牛肉粒、豬肉片咁又係差唔多質素,啲火鍋丸仲差過街市啲,係啲咩餃子呀算好啲啲,不過一樣係渣嘢嚟,同刺
一坐低之後我哋都叫咗啲刺身,食物來到之後,不得了。睇一眼就知極極極伏,總括嚟講就係,魚生一係細件一係薄切,舊飯又大大件喎,我人生都未試過細過手指尾咁嘅甜蝦,同大約得爭x一半厚度嘅三文魚,真係大開眼界。火鍋湯底還好,一開始正正常常,叫咗個花膠雞,唔算難飲,但係配料都神級,肥牛係好L核突嘅合成肉,見到佢火都嚟,一位二百幾十蚊嘅我唔期待有咩靚肉食,但係可唔可以俾返正常少少嘅肉?就算係大家x 之類嘅快餐店邊爐一樣都有用合成肉,但係都唔L會俾最cheap果種合成肉個客食。其他牛肉粒、豬肉片咁又係差唔多質素,啲火鍋丸仲差過街市啲,係啲咩餃子呀算好啲啲,不過一樣係渣嘢嚟,同刺身果啲都係一直又慢又漏單另外,韓燒我哋就冇食到,因為我同朋友都麻麻哋呢樣嘢,可能亦避免咗受氣。至於自助區,有汽水有烏龍茶,醬料區嘅嘢都唔算少,熟食就得咩魚蛋、雞腳同公仔麵,我哋都冇試。雪糕就得一隻牌子,又係好差,雀巢都好食過佢。呢間嘢俾我嘅感覺就係咩都慳,又孤寒又難食。
講返少少服務同衛生,前者就無㗎喇,兼且做得差,係收嘢速度都快,但你嘢食唔上又有咩用,衞生方面,同一般放題店差唔多,中間見有位員工當住客面前洗鍋同其他嘢,似乎唔太合適,期間仲要丟啲垃圾入個煲,咁你又做咩喺客人面前洗呢。
簡單總結下,物非所值,去過第間仲好,千祈唔好嚟中伏!