2022-10-25
今次同朋友食飯,大家都想食中菜 睇OpenRice嘅時候咁岩就見到呢間人氣中菜廳,既然大家都未食過就book咗嚟試吓。👭🏻🧍🏻♂️我哋一行三人,店員安排咗卡位位置俾我哋,卡位兩邊有布簾可以放底,感覺就好似一個包箱咁 私隱度好高,而且環境好靚😍。我同朋友都覺得好驚喜,估唔到餐廳環境咁好🫶🏻🫶🏻我哋總共叫咗五個菜:🐥煙燻雞半隻 - 一上枱嘅時候有個透明玻璃蓋冚住入邊有好多煙 店員上枱先至打開仲聞到一股好香濃嘅煙熏味,但錯過咗影相嘅機會🥹🥹 估唔到呢半隻雞係我人生食過最好食嘅雞,煙熏味好香好濃 皮薄極度脆 雞肉好嫩滑😋😋🍚炒飯就比較普通,不過食得出當中嘅材料都好新鮮!有大量嘅菜粒🥦同小蝦球🦐🍯蜜糖脆鱔 - 名副其實又甜又脆🎣🫓 生煎包 - 味道唔錯,但咬開一啲湯汁都冇,不過不失。♣️梅子骨 - 好難食,一啲梅味都無 而且肉既質地好硬好乾,係成餐飯嘅敗筆😩😩😩成餐消費約$1000/3ppl 感覺都幾抵食 為左煙燻🐥絕對可以encore🤭🤭
我哋總共叫咗五個菜:
煙燻雞
🍯蜜糖脆鱔 - 名副其實又甜又脆🎣
🫓 生煎包 - 味道唔錯,但咬開一啲湯汁都冇,不過不失。