2022-04-21 81 views
✅元朗人氣泰國船麵 2021拎過openrice優秀開飯熱店大賞推開特色既黃色大門 店內 牆壁上 天花板 佈滿泰國元素既裝飾~ 🐮泰式牛肉船麵$60 (牛腩 炸豬皮 芽菜 通菜 牛丸 )湯底係熬製十二小時牛骨湯呈深啡色 濃郁鮮甜 我加左辣椒粉 更加惹味牛腩有3件 炆得夠淋且鬆軟夠入味 牛丸彈牙但牛肉味不太重河粉並唔係平時食開既質感 比較闊身 勁Q好彈牙 每啖河粉都吸晒湯嘅味加埋花生碎大推❗️🍗泰式拼盤2人份量$88(無骨鳳爪 香茅雞翼 雞棗 炸蝦餅)店員留意到其中一隻雞翼比較細隻 主動提出送多一隻 勁貼心加分炸蝦餅大件又厚身 彈牙好食 泰式鳳爪幾辣又惹味 雞棗正常發揮拼盤性價比唔算高 適合鍾意樣樣試D既朋友仔☕️泰式咖啡$24咖啡好滑 唔肯定餐廳係咪因為用咗煉奶 本以為會好甜而且會好奶但飲咗一啖發現咖啡味濃郁 而且唔會好甜甜度適中 大推阿叔泰麵 (西菁街) (元朗)📍 元朗西菁街20號地下3號鋪益輝大廈💰人均$100❌加一只接受現金付款

🐮泰式牛肉船麵$60 (牛腩 炸豬皮 芽菜 通菜 牛丸 )
牛腩有3件 炆得夠淋且鬆軟夠入味 牛丸彈牙但牛肉味不太重
大推❗️

拼盤性價比唔算高 適合鍾意樣樣試D既朋友仔

☕️泰式咖啡$24
咖啡好滑 唔肯定餐廳係咪因為用咗煉奶
本以為會好甜而且會好奶
但飲咗一啖發現咖啡味濃郁 而且唔會好甜
甜度適中 大推

阿叔泰麵 (西菁街) (元朗)
📍 元朗西菁街20號地下3號鋪益輝大廈
💰人均$100