2016-08-06 825 views
之前去附近川x食野時已發現呢間都係食米線嘅鋪頭!由於川x食開又較出名所以個時冇試呢間!今日再入荃灣一定唔放過啦!入到去地方唔大但人唔算太多坐得還可以啦!見到個餐牌同野食同川x好似!價錢又差不多!咁為左比較下邊間好食d我就點返同係川x食一樣嘅食物!我點左酸辣乍醬紅薯粉!另外加兩個餸分別係肥牛同豬腸!再加杯凍檸茶!麵到時真係嚇一跳!係勁大碗!冇諗過只係配菜嘅乍醬係一大pat!真係一大pat!同叫多個餸冇分別!超抵食就是了!至於湯底就中上!唔算最上乘但絕對落得肚!小辣都算辣!配埋酸辣湯底好香口!乍醬好夠味口感又好正!肥牛唔肥唔瘦係我至愛!唯口感有少少硬!但絕對可以接受!豬腸唔肥同入味!唯切得有d細!至於凍檸茶就真係唔得!完全冇味!建議大家叫返罐裝氣水免中伏!不過呢個價錢真係冇投訴!絕對有下次!
2016-08-06
$39 (Dinner)
  • 酸辣乍醬紅薯粉