今日同同事來開呢頭做野 , 心思思想去嘆番個傳統既茶餐廳餐蛋麵或百炸豬扒麵 , 點知去到炳記剛好洗爐 , 原來佢地收五點 , 於是係附近睇下有咩茶餐廳食先 , 見到 [ 祥勝 ] , 記起之前都來過食飯 , 好似都 ok , 於是係門口睇下有冇下午茶餐 , 阿姐即埋來介紹 , 於是入去試下 , 坐下後阿姐推介我試下 [ 四寶方包 ] , 我問她 " 四寶" 即係咩呀 ? 原來是 : 餐肉 , 腸仔 , 煎蛋 , 豬扒 , 我決定試下 同事就叫左個 " 火腿奄列牛油方包 " , 阿姐仲建議我地一個方包烘底 , 一個唔烘 , 交換試下 兩個餐分別都係 $ 23 / 個 , 有埋野飲都算抵 而兩杯餐飲我地就叫左凍奶茶少甜 , 送來時真的冇咩甜 , 不過奶卻照舊多 , 搞到猜咩茶味 , 所以好似飲水咁 烘底方包夠脆 , okj 火腿奄列一般做法 , 無驚喜 - . - 最後要講既 " 四寶方包 " , 個名夠創意 , 其實無非係伴隨我地多年既早餐主角 , 無食佢地好似冇食到早餐咁 ~不過豬扒比較肥 , 雞肉腸又超咸 順帶一提 : 呢區的食肆中西合壁 , 新舊交替 , 新式 cafe

兩個餐分別都係 $ 23 / 個 , 有埋野飲都算抵

烘底方包夠脆 , okj

火腿奄列一般做法 , 無驚喜 - . -
不過豬扒比較肥 , 雞肉腸又超咸

順帶一提 : 呢區的食肆中西合壁 , 新舊交替 , 新式 cafe 在其他區也不少 , 但想嘆傳統港式的奶茶 , 這區都算數一數二
下午茶餐牌
火腿奄牛油列方包
四寶方包
凍奶茶少甜但冇茶味
2011-12-05
$23 (Tea)
四寶方包
  • 牛油方包烘底