2009-03-03 10 views
返左大陸做野,食得太多海鮮小菜,真挂住香港的咖啡同云吞麵。坐咗十幾個鐘頭車一落車嗱嗱声找野食先,當然系云吞麵啦,+二點鐘出地鐵口就近,入左這間老店粥麵專家,原本以為可以飽暖而回,點知。。。。入到去個場得一枱客,侍應都沒一個,只見倆個阿叔坐在麵檔食野,以為收咗鋪,問声話沒收鋪,坐低二分鐘成個孤儿仔0沒人理,水都沒一杯,想走了阿叔先放低碗走過來問我叫野食,算啦叫左碗云吞麵加鱼蛋,又等左差唔多+分鐘,終于來啦,講真28元一碗本人覺得云吞城10元碗好味得多,首先D湯系暖的,云吞D蝦唔熟,鱼蛋個心系凍的,無言一肚气放低28元不回頭,如果可以被十個哭臉,結果去左翠華食魚蛋米飲杯凍啡。
返左大陸做野,食得太多海鮮小菜,真挂住香港的咖啡同云吞麵。