2019-09-15
今晚終於同之之黎到荃灣商場食莆田,其實經過幾次都想食。坐低後便叫野食😋😋今晚揀左:馬來風光(炒通菜)脆皮蒜香雞招牌海鮮麵飲品:玉米汁川貝枇杷花茶先黎係通菜覺得廚師唔係掌握得個火喉幾好,菜葉都可以,但菜梗太硬。味道一般。招牌麵賣相正常,湯味算係濃郁,麵既質地不錯。軟硬適中。都叫多海鮮。但個豬肉就有問題,可能係唔新鮮 。有股怪味道😖😖😖最後到脆皮雞賣相最好的一道菜。👍🏻👍🏻食落堅係脆,但太乾。肉質無左水份油份。同埋閒口。但感覺係三個餸之中最好。😅😅😅玉米🌽汁都幾好,有d 玉米粒咬下口。少少甜川貝枇杷花茶焗左一陣先飲都夠味,加埋蜜糖都幾夾,而且份量剛剛好,唔會好甜。飲落感覺都潤到喉。👍🏻👍🏻😋😋😋特別一提下呢個辣汁,今晚相當重要既角色。全靠它令所有野都生色不少😂😂😂😂😂服務態度都幾好,有禮貌,值得讚👍🏻👍🏻唔知係對呢間野期待過高定點。感覺完全唔係咁好食。買還是我沒有點到對的菜呢?🤔🤔🤔但已經唔會再翻轉頭食👻👻👻
坐低後便叫野食😋😋
今晚揀左:
馬來風光(炒通菜)
脆皮蒜香雞
招牌海鮮麵
飲品:
玉米汁
川貝枇杷花茶
先黎係通菜
招牌麵
最後到脆皮雞
賣相最好的一道菜。👍🏻👍🏻
玉米🌽汁都幾好,有d 玉米粒咬下口。少少甜
川貝枇杷花茶
服務態度都幾好,有禮貌,值得讚👍🏻👍🏻
但已經唔會再翻轉頭食👻👻👻