2022-06-27
老實講Hei同Emi咁大個人都未食過傷心酸辣粉,成日聽人地食,今次都係我地第一次試,一食原來大家講既傷心酸辣粉係咁既味😂除左主食米線之外,餐牌都好多款小食選擇,每樣都好平好抵食,唔怪得我地去到買外賣個陣客人不停出出入入🧐.酥香脆豬腩套餐 HKD68呢個係新推出既套餐,就諗住試下新嘢😆五花腩肉炸過之後好香脆,不過就唔係好食到肉,反而膏比較多,但送麵黎講都ok的。當然如果怕肥膏既朋友建議可以試下其他餸😝另外麵我地叫左薯粉底,薯粉好滑嫩嫩,食個陣要好小心,我好鍾意佢d topping尤其榨菜!超爽而且好香😋平時食開隔離X仔既二小辣,呢度叫小辣都唔會好辣~ 套餐仲有杯夏日特飲,四季春冷泡茶、白桃烏龍冷泡茶、西柚汁特飲、菠蘿汁特飲,四款特飲之中揀左白桃,都幾清新解解脆豬腩既油膩感重慶麻辣雞煲(小)HKD141見到佢既雞煲/酸菜魚堂食有放題其實好吸引,不過疫情下想安在家中食雞煲都有外賣架!我地叫左個細雞煲,有半隻雞🐔佢既汁好惹味,洋蔥好甜,想叫返碗白飯😂同樣叫左小辣,都唔算好辣,鍾意食辣既朋友可以大膽d挑戰高辣度!麻辣無骨鳳爪 HKD38呢個鳳爪既汁好辣,比上述介紹既小辣辣左一倍,食完喉嚨有麻辣感
酥香脆豬腩套餐 HKD68
重慶麻辣雞煲(小)HKD141
麻辣無骨鳳爪 HKD38
呢個鳳爪既汁好辣,比上述介紹既小辣辣左一倍,食完喉嚨有麻辣感,一份例牌鳳爪數量都幾多,都起碼有10隻👍🏻
鹽焗手撕雞 HKD39
另外仲叫左份例牌手撕雞,唔會好鹹
傷心酸辣粉
地址 |
元朗裕景坊16號祥發大廈地下
📍分店:新蒲崗、銅鑼灣、旺角、粉嶺、深水埗、天水圍、北角、觀塘