2018-08-19 505 views
前陣子已經被呢間迷人粉紅色門面的Girlboss吸引,好岩女仔黎傾計聚餐,因為完全為女仔而設的環境同氣氛,連食物都又靚又精緻,份量剛剛好。餐具餐巾都好美觀,襯哂女仔的金色餐具更顯高貴感。我地點個Girl Power Set $138,有漢堡/夾包,shake shake薯條配一款味粉,Lady’s Beer。份量都剛好,可以再點多個飲品同意粉黎share就岩岩好。漢堡/夾包有三款選擇,有慢煮豬腩肉夾包、芝士和牛漢堡、芝士炸雞漢堡。我地揀左迷你和牛漢堡,好可愛的造型。粉紅色的漢堡包已經贏哂,少女心爆發,和牛厚身啖啖肉,牛肉又嫩又多肉汁,咬落直頭滴汁落碟,芝士味道濃郁帶點辣,惹味滋味。Shake shake薯條可選一款味粉,有成十種選擇,真係要下次再黎食其他味,我地揀了溫和的粟米味,好有粟米湯的香甜味,幾夾薯條,而且用薯仔及蕃薯兩款做成炸薯條,味道豐富,好細心好好味。Lady’s Beer 係無酒精的,味道是奶油威士忌忌廉風味,其實味道幾順滑柔和,好好飲。最特別係d泡泡,會不停有氣泡升上,越搞會越多泡泡升上,粉紅泡好靚好得意。意粉揀左half half 雙拼$128,可以揀兩款口味意粉,份

餐具餐巾都好美觀,襯哂女仔的金色餐具更顯高貴感。
Girl  Power  Set-迷你芝士和牛漢堡

Shake  Shake  薯條-粟米味

Lady’s  Beer

海膽忌廉蟹肉意粉

意粉揀左half half 雙拼$128,可以揀兩款口味意粉,份量是一半,好岩我地想食多個口味,自由度高,正!

海膽忌廉蟹肉意粉 +$15,呢款要加少少錢,但都好值得食,因為超多蟹肉,雖然海膽較少,但意粉即點即煮,熟度剛好,有咬感係al dente,仲有芝士碎,忌廉汁亦好香滑。
香煎大蝦蒜片辣椒意大利麵

香煎大蝦蒜香辣椒意大利麵,有三隻大蝦爽口彈牙,意粉有嚼勁同樣彈牙,辣椒微微散發刺激,配蒜香濃味,兩者味道平均,好清爽的感覺。
Coconuts  Mint  Tea

Coconuts Mint Tea $58,估唔到超大杯,可以慢慢傾慢慢飲啦,有椰青水同滑溜椰肉,加埋薏米煙韌,邊飲邊咬好好飲,有大量新鮮薄荷葉,更顯清涼感。
2018-08-16
$186 (Dinner)
Girl  Power  Set-迷你芝士和牛漢堡
Shake  Shake  薯條-粟米味