2018-07-30
上次母親節食過深水埗呢間,有驚喜!無論前菜、雞煲、到打邊爐,食物都係好鮮,份量都好足夠。所以今次老豆大壽就揀翻倫哥。一行9人訂左六點半,咁九位就比兩個爐我地。前菜: 醋香雲耳、青瓜、燉湯小食普通正常野啦,個燉湯都應該無味精,足料,但有d油。小食任添雞煲: 雞件都晤會好鞋,就翻老人家,叫左bb辣,所以未算好香口。媽媽猛話咸,但都密密夾食左好多件重頭戲: 海鮮每人每款會有一隻,加左$60轉兩隻龍蝦,有部分海鮮可以任叫,但大隻既貝,龍蝦都只係食完就無嫁喇有個紫色既貝好爽又夠鮮甜,不過得一隻,我地唯有encore其他魚類,蝦同蜆。手打墨魚滑蝦蝦我覺得係全餐最正既野,不停encore牛頸脊無得追加,此乃9人份量,份量真係有點失望,有牛味但晤夠食!有理由相信二人份可能更抵食!建議食店應該跟番人數隨量加番份量甜品: 燕窩蛋白?晤算太甜,對比個冰粉(無味),呢個作為飯後甜品,都係一個小確幸總括而言,對比上次係失望既,食物既種類,工作人員服務態度都比上次差。好彩部分食物都夠鮮。宜家競爭大左咁多,希望倫哥會係呢兩方面有d改進,暫時會罰佢停賽一排先
前菜: 醋香雲耳、青瓜、燉湯
雞煲:
重頭戲:
手打墨魚滑蝦蝦
我覺得係全餐最正既野,不停encore
牛頸脊
甜品: 燕窩蛋白?