2023-12-11 332 views
一直都好想試試呢間.由國內開到嚟香港嘅過江龍🥢 姚姚酸菜魚🐟 餓足一星期就係等呢餐豐盛的晚餐🤤到達時見到北京烤鴨做緊半價優惠,, 果斷選擇了今晚的主角。除咗半隻片皮鴨之外🦆套餐包埋涼拌川味鴨架。🤍北京烤鴨(半隻) $188現今香港片皮鴨.普遍價錢都偏貴🤑所以好難得先會約朋友食片皮鴨😎以為半價優惠會令份量亦減半,怎知份量依然十分慷慨🤤令人覺得驚喜的細節位是🫰🏻竟有一小隻鴨腿原隻上🙀甚至包了錫紙方便用手大快朵頤🫶🏻在刀功和火喉上,看得出水準和片皮鴨專門店不相伯仲🤩鴨皮入口時油脂充足,但不膩😬鴨肉嫩滑·不乾柴👊🏻春皮及配料份量也十分充足👍🏻值得加分👏🏻🤍涼拌川味鴨架滿滿椒麻香的鴨架😋十分惹味…🤍藤椒無骨鳳爪這是前菜的價錢·主菜的份量吧🤭清爽的味道·帶一點酸麻,唔食辣嘅朋友都接受到🤩鳳爪口感爽脆·唔似一般雪藏製成品口感軟糯🤍自家製口水雞每去一家川菜館必點的一道菜🐣只要這醬汁調得夠好..所有菜式味道都唔會差🤍蜜汁豬扒串串甜甜的豬扒🍯一口一件·嫩嫩的豬扒如果同小朋友嚟食都可以😌🤍麻辣擔擔麵竟然是熱拌麵🍜每一根麵條上都沾滿大量花椒碎..花生碎🥜少了湯..更能吃出麻麻的風味🤍彩虹烏龍冰粉又一樣在香港好
餓足一星期就係等呢餐豐盛的晚餐🤤
到達時見到北京烤鴨做緊半價優惠,, 果斷選擇了今晚的主角。
除咗半隻片皮鴨之外🦆套餐包埋涼拌川味鴨架。
🤍北京烤鴨(半隻) $188
片皮鴨
在刀功和火喉上,看得出水準和片皮鴨專門店不相伯仲🤩
川拌鴨架
🤍涼拌川味鴨架
滿滿椒麻香的鴨架😋十分惹味…
滕椒無骨鳳爪
🤍麻辣擔擔麵
彩虹烏龍冰粉
🤍彩虹烏龍冰粉
又一樣在香港好難揾到的傳統四川甜品🇭🇰
7彩配料中竟然有酒釀❤️‍🔥食落冰涼可口..而我最愛冰粉的原因是這甜品並不甜😍
🤍多多桃膠椰奶
比起飲品·更像一杯足料的糖水😆滿滿的桃膠和紅豆🫘椰奶解辣更是一流😋

醃蘿蔔
2023-12-09
$300 (Dinner)
川拌鴨架
滕椒無骨鳳爪