2022-12-08
平時做嘢辛苦,一到放假都鐘意周圍去搵啲咖啡chill下,每次都係走唔甩飲Latte,一係就Flat White,今次就一於試吓新嘢😌全部都係第一次嘗試😋🌟Yuzi Isprasso Tonic $60🌟開頭以為會好苦,因為又Tonic、咖啡、仲有柚子,未飲會以為又苦又澀,點知係超出想像,係一啲都唔苦,口感完全唔似飲緊咖啡,仲帶有淡淡柚子香味🥰🌟Japanese Ume Plum Espresso Soda $65🌟呢杯梅味既Espresso soda又係第一次試,用soda水沖既咖啡,飲落係加強咗口感上既刺激,但又唔似飲緊汽水咁多汽,加咗梅味道略帶酸,中和咗咖啡既苦澀味🤤飲完覺得好開胃,突然會覺得好肚餓,好想食嘢😂🌟Herbal jelly Affogato $70🌟原本飲住係order 綠茶味Affogato,值店長極力推介下,建議不如試吓新口味 - 龜苓膏口味,點知真係無介紹錯😋食落係零龜苓膏難聞既味道,以為係食緊普通仙草😆將Espresso 倒落去雪糕同餅乾仔一齊食,冰火交融,好正🤤店長仲建議唔好掉咗面頭既薄荷葉,連埋雪糕一齊食,係另一番風味🤗
🌟Yuzi Isprasso Tonic $60🌟
🌟Herbal jelly Affogato $70🌟