2024-12-27
邊個話冬至一定要食中餐?今次我就帶爸爸黎到荃灣嘅"安平燒肉" 食燒肉做冬,試左個最抵食嘅90分鐘月光族急救吃到飽餐,仲要全日供應,就連li d節日都照做,啱曬想食平靚正嘅我,做埋會員就連li個咁抵食嘅餐都有折⭐️烤肉真係要讚下,出面好多燒肉鋪,d肉愈嗌就嗌走樣,li間d燒肉,嗌多幾次都仲係咁靚😍,肉嘅話我就最鐘意嫰肩板牛肉,薄薄一片,好快燒完就食得,又唔硬,肉味又濃,正😋⭐️櫻花蝦拌飯真係要特別提一下,喺自助區,有個DIY嘅櫻花蝦拌飯區,果度有白飯、香蔥、櫻花蝦、滷水汁、海苔,可以跟據自己嘅喜好,DIY一個屬於你自己嘅櫻花蝦拌飯如果唔係咁特別,都唔會喺食放題食飯,佔據胃嘅空間,我就放左少少飯,玩下、食下,又唔錯喎,真係不能錯過😋⭐️芋圓甜品有芋圓,食得台式野,有個芋圓埋尾真係好滿足,材料豐富,除左三色芋圓,仲有仙草、紅豆,仲有花生添,以放題黎講都可以做到咁靚,睇得出餐廳嘅用心😍⭐雪糕埋單嘅時候有張雪糕卷,係Haagen-Dazs雪糕呀😍可以一次過睇曬有咩味嘅雪糕,可以慢慢諗、慢慢揀,想食先將雪糕卷比職員,職員再送上雪糕,雪糕仲要係夠凍嫁雖然放題係趕翻枱,但係都可以做到咁貼心,唔會有種趕住趕你
⭐️烤肉
⭐️櫻花蝦拌飯
⭐️芋圓
⭐雪糕
雖然放題係趕翻枱,但係都可以做到咁貼心,唔會有種趕住趕你走嘅感覺,真係好好❤️
另外,值得一讚嘅係,職員會主動提出幫客人換網,真係好少見,好貼心嘅服務,真係好抵讚😍