2019-03-04
已經嚟過幾次,餐廳係日本人開嘅居酒屋,味道幾正宗。次次都係食明太子撈烏冬嗰幾樣,今次同朋友嚟試下佢地其他菜式。但係發現得滑蛋吉列豬扒飯唔錯,其他菜式就比較一般不太推薦。滑蛋吉列豬排飯 $88豬扒飯份量十足,大大碗!滑蛋好嫩好香,米飯係日本米,好有口感。豬扒都幾厚,但係唔算嫩滑juicy,小小柴,炸皮上台已經軟曬,但係整體調味、口感係唔錯,飯嘅質感好好有加分!燒雞中翼$38 3隻(加$15多一隻)雞翼開左邊燒,變相比較dry 冇咁juicy。而且雞翼只有小小鹽味,好淡好乾。鹿兒島A5和牛刺身 $280牛肉質感好軟好嫩~但係油脂唔豐富,食起身牛味唔濃,甚至淡到冇乜味。我習慣加d 醬油落有蔥花嗰小格,將醬油、蘿蔔蓉、蔥花、洋蔥蓉混合再點牛肉落去,會鮮味d,有牛肉味d。呢個整體味道一般。蟹糕小食 $58呢個菜式真係好睇個人口味,有人好抗拒一啖都接受唔到,睇到個樣已經食唔落;但係有人好鍾意佢陣濃郁蟹膏味。我係後者。睇個名真係完全估唔到佢係一大pat蟹膏加青瓜就咁食,以為係類似蟹膏壽司嘅嘢,上台嗰下驚訝左😂😂佢嘅蟹膏真係好濃蟹味而且完全唔腥,濃郁甘香!好正!~但未必個個都接收到㗎😂😂~加青瓜食好f
滑蛋吉列豬排飯 $88
豬扒飯份量十足,大大碗!
燒雞中翼$38 3隻(加$15多一隻)
鹿兒島A5和牛刺身 $280
蟹糕小食 $58
佢嘅蟹膏真係好濃蟹味而且完全唔腥,濃郁甘香!好正!~但未必個個都接收到㗎😂😂~加青瓜食好fresh!可惜青瓜太少啦,最後我就空口,咩都冇加一更更食曬。