2023-01-23
之前行過尖沙咀都會成日經過呢間日本居酒屋,今次終於的起心肝入去試試佢!入到去嘅第一個感覺就係餐廳好闊同舒適,燈光亦好舒服,而且職員亦都好有禮貌,會主動問我哋有啲咩唔食,然後介紹返俾我哋🫣我哋先叫左個刺身盛合(上),有赤蝦、吞拿魚、帆立貝、三文魚、海膽同油甘魚。我想講佢出嚟嘅擺盤仲靚過menu張相🤭每一款刺身都擺得同第二款有適當嘅距離,確保啲味唔會混埋一齊👍🏻最值得一讚嘅係帆立貝真係好甜!當然我最愛嘅油甘魚切出嚟嘅油脂比例亦都好好😛之後就係上個鐵板和牛粒同帶子牛油燒,兩味餸一拎過嚟已經勁香🥹啲帶子勁大粒,牛油味好重,食落亦有啲蒜香,咬落鮮味爽甜,而個鐵板和牛粒嘅汁配埋啲蒜片加上juicy嘅和牛,一絕🫣我哋見食完頭嗰三樣嘢已經由五六成飽,就再叫多咗個生蠔麵豉鍋。個鍋真係好滿好足料,除咗有目測至少八隻生蠔,仲有冬菇、豆腐同埋菜等等,煲煲吓我仲成日驚佢滿瀉🤔啲生蠔雖然唔係話好大隻,但係味道同數量絕對對得住佢個價錢,性價比極高。嗰日好凍,食完個鍋已經好暖身個人仲有啲㷫烚烚添,所以就叫咗兩個雪糕做甜品,非常滿足!
切出嚟嘅油脂比例亦都好好😛