2024-08-02
之前已經試過呢間火鍋店既雞煲, 呢日就試下椰子雞椰子雞煲裡面非常足料, 有椰子、粟米, 蘿蔔等配料, 店員都好細心提示我地滾起先落雞, 再合上蓋, 用埋佢俾嘅漏斗, 漏完就可以食得😆第一時間我就梗係先飲裡面嘅椰子湯. 啖啖都好鮮甜, 又重椰子香, 加上雞嘅肉質好鮮嫩滑滑, 超正😍除左主菜係椰子雞外, 就係食物吧拎海鮮類, 主要有蝦, 蜆, 蠔, 係任食架!!!! 店員refill得好密, 另外, 都有多款菜類丸類, 選擇夠多, 樣樣都試下😂飲品櫃除左罐裝/紙包飲品, 仲有佢地自家製嘅白桃無糖烏龍茶, 好有茶香又解膩, 好好飲👍呢間嘅雞煲同椰子雞我都試過哂, 都整得好入味, 雞肉又嫩滑, 住元朗嘅朋友真係要去試下, 就算搭車都值得去😝😝