2023-01-10
估唔到三年嘅疫情,令到呢間鋪嘅質素都下降咗咁多。定係因為唔同分店嘅關係呢?三年前去開烏溪沙果間鋪感覺好好多喎。無論係成個餐廳嘅格局、氣氛、食物出品,全部強差人意🫣定係因為所有以前嘅嘢都好過而家?抑或所有舖頭一開落多幾間分店就開始質素下降?我同朋友我諗大概七點左右去到,幾乎冇人,得小貓三四隻,榻榻米位置任坐。不過因為我朋友唔鍾意屈住隻腳所以⋯以前去烏溪沙店每逢節日佢都會有個特別SpeXial Menu,而我呢啲貪新屎坑就梗係響個新Menu度揀晒一啲我想試既野啦 ,雖然呢度都有SpeXial Menu,不過已經係聖誕節special ! (我諗住已經換咗新年Menu)照order囉唔係點啫!叫咗雞肉串燒、芝麻雞翼、壽喜燒牛肉定食同埋兩杯SpeXial drink , 都係薑汁為主嘅, 一杯係Americano一杯係latte (前者大家一致讚好,雖然兩杯都冇我哋expect既薑味)雞肉串燒嘅賣相完全同我expect嘅大有出入,大大件嘅雞肉同大䓤串起嚟,根本都好似冇燒過咁😕芝麻雞翼味道OK嘅不過個presentation又同烏溪沙掂好唔同囉。Sukiyaki牛肉定食即係肥牛煲,其實肥牛我真係
Sukiyaki牛肉定食即係肥牛煲,其實肥牛我真係好一般,好似咬唔爛咁。同埋我對於一鋪過一鑊熟嘅嘢真係冇乜好感,好似全部都一樣味咁🤪
最尾仲要加個甜品-抹茶疏乎厘。又係同我地expect嘅有啲出入,配上嘅雪糕我哋食唔出有綠茶味,反而係有啲薄荷味同埋有啲滑潺潺嘅感覺!好奇怪
Total >$400 🤔🤔🤔性價比高唔高自己諗啦
總結:我諗我哋唔會再嚟🤣