呢條街有三間安利, 但係我自己以前就慣左來呢間分店, 不過都有一年半無來過, 早幾日中午來到都仲係咁多人, 要攞籌等一等, 不過都好快, 大約十分鐘左右就坐低呢度牛腩分切腩(清湯腩)或炆腩, 以前我多數係叫魚片頭切腩撈粗, 但今次我叫左切腩撈粗, 老婆試左切腩撈幼, 另叫一條炸魚片, 凍檸茶同凍檸賓各一先上兩碗蔥花上湯, 味精一定有架啦, 不過尚算鮮味切腩撈粗($25)的切腩有6-7舊, 有少少肥, 唔un, 肉味十足, 清湯腩有此水準實屬不錯, 粗麵用小量豬油同豉油撈過後, 非常可口同夠味, 當然豉油味已蓋過左鹼水味, 美中不足為粗麵麵質較~林~切腩撈幼($25)的幼麵則大不同, 麵質爽口, 但可能麵較幼, 因而令到麵表面索到較多醬油, 所以比較入味而且偏濃, 但係還可以接受今次叫左原條炸魚片($33), 係將原條炸魚片厚切連魚片頭上, 炸魚片都幾好味, 口感有少少彈牙, 但無出面個d咁咸, 味道適中, 厚切令大大啖食落去時滿足感甚大, 但如果叫碗淨魚片雖然只需$17, 但唔係厚切, 亦可能無魚片頭, 所以都係貴d都要食原條, 起碼過癮d, 佢地一條炸魚片亦無出面賣的咁長, 只係得一

先上兩碗蔥花上湯, 味精一定有架啦, 不過尚算鮮味

, 但如果叫碗淨魚片雖然只需$17, 但唔係厚切, 亦可能無魚片頭, 所以都係貴d都要食原條, 起碼過癮d, 佢地一條炸魚片亦無出面賣的咁長, 只係得一半左右, 所以唔駛擔心食唔晒

凍檸茶同凍檸賓都係一般茶餐廳貨色, 賣$11都唔貴, 幾合理

呢度d切腩, 魚蛋, 魚片, 撈麵都幾有水準, 味道亦對辦, 絕對食得過

原條炸魚片
切腩撈粗
切腩撈幼
$53 (Lunch)
原條炸魚片
切腩撈粗