2017-08-06 2443 views
第一次嚟到試川上龍,環境裝修都唔錯,加上有一扇窗嘅街外景,樹影婆娑,喺晴朗嘅下午,都算賞心樂事,呢度嘅服務普普通通,嘢食總體來講都算有水準,不過亦有佢嘅瑕疵,佢嘅價錢我哋應該要求高一啲,所以,如果好似我今次有半價優惠,就不妨試下。桂花茶茶位$10/位,奉上嘅桂花茶,香濃味甘,值回票價。夫妻肺片其實係麻辣牛肺和牛脷,麻辣程度相當入脷入肺,相比起其他店子嘅薄切夫妻肺片,呢用厚切牛肺薄切牛脷,組合幾新鮮,口感幾好。川上龍招牌雞煲半隻雞嚟講,份量幾多,仲俾個電磁爐我,邊加熱邊食,相當正,雞肉好滑,不過味道無預期中咁濃,辣度屬小辣,裡面加左年糕,有驚喜,年糕軟熟但唔夠煙韌,整體仍算好味,醬汁稍濃些少就完美。口水雞絲冷麵麻醬味濃,冷麵唔夠彈牙,隨麵附上辣醬一碟,照顧食辣同唔食辣嘅人,夠細心。炸脆鱔脆鱔表面嘅黑醋汁做得唔錯,不過炸得唔夠脆,相信鱔肉喺炸之前整得唔夠乾身,於是就咁撲粉去炸,最後脆鱔出來變咗係韌鱔,味道係好,脆口欠奉,都算係失敗之作。

桂花茶
茶位$10/位,奉上嘅桂花茶,香濃味甘,值回票價。

夫妻肺片

川上龍招牌雞煲

口水雞絲冷麵

炸脆鱔

2017-08-05
$135 (Lunch)
Dining Offer
Coupon