2019-08-11
今日同朋友去咗科學園放風,放到咁上下就睇下附近有咩食 ; 科學園其實都幾大,而且都有唔少餐廳同重有 Food Court,競爭應該相當大。見到呢間餐廳環境唔差幾開揚,加上應該係食西式嘢,而且分左室外同室內,方便吸煙或者帶寵物來既人仕。👍🏻因為係閒日既下午,又過左 Lunch 時間,所以餐廳得我同朋友一枱客。唔知餐廳係咪全自助,見到兩個待應企係度傾計都無斟水比我地,所以自己斟。煙三文魚忌廉芝士闊條麵 : 有煙三文魚、車打芝士、冬菇、蘆筍。可惜醬汁實在太少喇,所以成個麵都很乾,而且餐廳用呢隻闊條麵實在太厚身同太硬,令成個闊條麵大打折扣。😔 😔芥末蜜糖煙火腿 Pizza : 餅底幾脆口,每啖都食到芥末蜜糖味,火腿份量都多,不過如果多返啲蟹柳絲,青椒果類配料點綴下,口感味道層次會更一步提升。其實餐廳地理位置一流,如果服務同食物質素再做好一點,相信可以喺科學園打響名堂並唔係難事。