2024-10-01
之前都試過好幾次The Pantry嘅姊妹店,每次食完都覺得好滿足好好食,所以今次都非常期待去旺角東依間,果然冇令我失望!Passion Fruit Calamansi Soda飲品充滿熱情果香味,味道酸酸甜甜。飲品入面仲有兩粒大大粒嘅熱情果,非常吸睛!Mekong Mango Soda, Neon Fruit芒果梳打賣相就熱情果嗰杯咁吸引,但係味道一啲都唔差!芒果梳打非常夠氣,飲完真係好爽!Salmon Tacos(3pcs)三文魚Tako上面有好多三文魚粒,加埋酸忌廉一齊食,酸酸哋真係好開胃!Taco又脆卜卜,口感十足!配料有好多蔬菜:蕃茄莎莎、酸椰菜同羅馬生菜,食落感覺非常健康輕盈!Sea Urchin & Scallop Linguine意粉上面有兩粒大大粒嘅帶子同一大舊新鮮海膽,賣相真係非常吸引!帶子下面仲藏有蟹肉!扁意粉又非常掛汁,本身以為醬汁帶有鹹味,點知食落去發現係帶有微微甜味,感覺非常特別!Chicken Mexicana漢堡包好大個,餡料有煎雞扒、牛油果醬同酸忌廉。牛油果醬多到滿瀉,配埋酸忌廉一齊食就更加開胃!麵包質感軟熟,雞扒肉嫩多汁👍🏻Tiramisu Panc
Passion Fruit Calamansi Soda
Mekong Mango Soda, Neon Fruit
Salmon Tacos(3pcs)
Sea Urchin & Scallop Linguine
Chicken Mexicana
Tiramisu Pancake
賣相非常打卡,Pancake大大個鋪滿朱古力粉同燕麥松子仁仲有好靚嘅擺盤!味道非常創新特別,將pancake造成Tiramisu嘅味道,喺其他地方比較少見!Pancake空氣感十足,味道充滿蛋香味!