2022-07-24
▫️今次黎到一間新開既餐廳🌟▫️幾鐘意佢地既中文名: 法花甸🌷🤣 一入到餐廳,就俾一遍花海包圍住🌸 即刻覺得自己係仙女🤭 打卡一流📸🍗 香蒜辣單骨雞翼 $88▫️食雞翼最鐘意單骨,夠方便😝 肉質幾滑,醬汁酸酸辣辣,食落有少少似buffalo wings但又無咁濃,好食😋 ▫️連平時淨係用黎伴碟/ 墊底既沙律菜都有沙律汁,可以成碟食晒,誠意滿分💯🍕 西班牙煙銀魚蕃茄多士 $88▫️批底好酥脆😍 感覺其實似迷你pizza多過多士🤣 煙銀魚咸咸地,用黎吊味一流🐟🤤 🥩 美國西冷牛扒伴薯蓉配羅馬西蘭花, 甘筍仔, 香草牛仔汁 $298▫️要左5成熟,一放入口好嫩滑,煮得岩岩好😍 最怕啲牛有根或者好韌,咬到牙鉸軟都未咬得完嗰種,但呢碟完全唔會‼️👍🏻 ▫️薯蓉好香,不過多返少少就好喇😝🍖 西班牙豬鞍配香滑薯泥伴辣芒果莎莎 $258▫️豬鞍肉好淋,配埋芒果醬好清甜😍 但無乜辣味,所以如果唔食辣既朋友都唔洗俾佢menu個名嚇親😆▫️上一碟講完想多啲薯蓉,今碟就好慷慨,俾左一大pat🥔 夠晒我食🤪🥘 黑松露野菌意大利飯 $158▫️侍應會先上碟,再問要唔要幫我地分,好貼心🥰 圖中係1/4份量🍚 ▫️係一個比較多汁既risot
▫️今次黎到一間新開既餐廳🌟
🍗 香蒜辣單骨雞翼 $88
🍕 西班牙煙銀魚蕃茄多士 $88
▫️薯蓉好香,不過多返少少就好喇😝
🍖 西班牙豬鞍配香滑薯泥伴辣芒果莎莎 $258
🥘 黑松露野菌意大利飯 $158
▫️係一個比較多汁既risotto,黑松露味好香,加埋野菌呢個配搭係無得輸既🍄
💡餐廳而家仲係試業階段,8月中會正式營業‼️ 試業期間12-3pm會開放lunch booking,想打卡就趁早book喇💨