2018-01-15 212 views
好細個就已食過佢隔離的明記(細個時質素不錯,但最近食返已大不如前,大退步仲貴左好多...),講返呢間甜甜屋,初時心諗開係度係咪想執明記死雞?(sorry我諗多左)由於當時咁諗,就冇食佢喇!終於有一日又心血來潮想試下,因為太安樓間芋圓我成日都夾唔岩時間食,咁試下呢間啦。冇任何期望之下,竟然係好食,覺得西灣河真係臥虎藏龍!我叫嘅係紅豆芋圓,佢d紅豆沙甜度適中,我好怕太甜嘅,料又足,有好多蓮子同紅豆,再食芋圓,煙靱有咬口,仲要真係有芋頭同蕃薯味,仲要好似只係20幾蚊,真係又美味又滿足!根據我嘅習慣,一好食又停唔到,連食左三日,肥左勁多,但真係好味,好似會上癮咁!另外如想清清地都推介椰皇凍,好清香,寒天黎感覺上又冇咁肥!