2021-09-09 38 views
鍾意去澳南搵嘢食,因為呢邊好多特色食店人流又唔算誇張。對比市中心果邊,呢邊有種講唔出嘅寧靜。感覺好似去咗外國嘅小鎮~今日嚟到Burger’s Friend Forever,小店細細間坐位唔算太多。買完嘢食就坐低等人送嚟,餐具飲用水採取自助形式。小朋友叫咗個特色燒大菇漢堡$67,睇落平平無奇但一咬落口小朋友大讚啡菇夠juicy漢堡夠脆~Signature嘅鵝肝安格斯漢堡$140,加$20配薯格+罐裝汽水。鵝肝煎得夠香而且比想像中大舊~塊安格斯都好厚但一啲都唔‘un’,好有肉汁~估唔到鵝肝同牛肉可以咁配薯格好脆,對比金拱門嘅簡直超晒班~大蝦牛油果蕃茄沙律$88食咗咁多澱粉質同肉類,點都要叫個沙律balance返🤣沙律用料充足夠清新,難得嘅係牛油果🥑完全無發黑好新鮮~呢一餐真係令我哋十分滿足,超級推介~

特色燒大菇漢堡

鵝肝安格斯漢堡餐

薯格好脆,對比金拱門嘅簡直超晒班~

大蝦牛油果蕃茄沙律

大蝦牛油果蕃茄沙律$88

呢一餐真係令我哋十分滿足,超級推介~
2021-09-03
$105 (Dinner)
特色燒大菇漢堡
鵝肝安格斯漢堡餐