平時真係好少機會入嚟將軍澳,難得今日阿女入嚟小學interview。所以就入嚟將軍澳食burger。大約11點45分到。已經見到兩三枱坐喺度,好彩仲有一張大枱。坐低就叫咗兩份burger同埋一份意粉。個burger好Juicy, 包仲要脆,正。炸芝士真係超級好味,咬落去嘅時候,啲芝士係溶㗎

2024-05-25
$120 (Lunch)
2024-05-17 68 views
喺Monterey條食嘢嘅地方其中一間漢堡包店裝飾美式夜晚經過嘅時候因為有霓虹燈所以都好易搵到入到去有少少小插曲因為喺網上OpenRice已經預付 但店員可能試過經歷 所以就用咗啲時間 之後解決咗都好快有嘢食喺OpenRice度訂咗==工業風滋味漢堡組合二人套餐==漢堡BURGER: (OpenRice度寫炸魚手指及薯條,但係當時只可以俾我哋每樣揀一個)黑松露和牛漢堡 配薯條🍟漢堡包皮有用牛油烤過和牛好Juicy 和牛上面嘅芝士就冇咩點溶芝士同黑松露配和牛個感覺分開咗但係整體個牛都幾好食粗薯條熱辣辣新鮮出爐 仲有味粉 所以幾惹味菠蘿蝦堡漢堡 配炸魚手指菠蘿都好大塊 蝦堡都好厚身炸魚手指略嫌粉太多 魚嘅部份唔多飲品DRINK:配百香果梳打(2杯)都多百香果粒 味道冇咩特別 正常可以想像到嘅味道舖頭仲有好多唔同食物嘅選擇,包括漢堡意粉小食等,都可以試一試
喺Monterey條食嘢嘅地方其中一間漢堡包店

菠蘿蝦堡漢堡 配炸魚手指
菠蘿都好大塊 蝦堡都好厚身
炸魚手指略嫌粉太多 魚嘅部份唔多

飲品DRINK:
配百香果梳打(2杯)
都多百香果粒 味道冇咩特別 正常可以想像到嘅味道

2024-04-17 79 views
Burger小店但很高質!🍔😋會再二訪的漢堡餐廳𖡼 Trucker Burger見到係Best Sales所以叫咗個至尊漢堡 (原諒我走哂所有青菜) 🍔🥩真係啖啖肉,牛肉好Juicy,熟度岩岩好!包睇得出有烤過,很用心,套餐(+$25)🍟可以揀薯條或薯格,揀咗我最愛既薯格 YUM YUM!𖡼 水牛城雞翼水牛城雞翼就令我哋有啲失望😞 比較咸~味道亦一般,下次都係叫返佢地既Burger穩陣
Burger小店但很高質!🍔😋會再二訪的漢堡餐廳

𖡼 Trucker Burger

𖡼 水牛城雞翼
  • 至尊漢堡
早排去左行將軍澳海邊真係開左好多餐廳🤗好適合weekend去吹下海風,帶埋🐶🐶去chill下😌🍔酥脆安格斯漢堡($90)覺得個配搭好特別所以試下!!結果好有驚喜🤭首先上面有隻poached egg水波蛋🤗然後炸左既安格斯牛好厚😇雖然食起上嚟係有少少狼狽(因為太厚、同埋啲蛋漿周圍都係🙈)不過好塊牛真係做到酥脆既效果、而且好juicy🥰加埋流落去嘅蛋漿更嫩口😇絕對會因為想再食呢個burger而二訪😆🍔經典芝士漢堡($78)加燒大菇+💰28感覺Burger皮有用牛油輕煎🧈所以香口得黎質感有少少外脆內軟☺️同樣地牛都係好厚身,即使男士門都難一口咬到🤣但餐廳有提供手套所以唔怕食到成手都係🤭+💰25跟套餐配有皮薯條🍟同汽水🥤薯條夠脆同厚身食起上黎有質感🥰飲品如果有更多選擇就更好🤗

🍔酥脆安格斯漢堡($90)
酥脆安格斯漢堡

🍔經典芝士漢堡($78)加燒大菇+💰28
經典芝士漢堡

+💰25跟套餐配有皮薯條🍟同汽水🥤
薯條夠脆同厚身食起上黎有質感🥰飲品如果有更多選擇就更好🤗
酥脆安格斯漢堡
經典芝士漢堡
.#foodie #hk #hkfoodie #HTB美食推介【將軍澳花生醬漢堡🥜|層層疊足料爆汁厚實派】🐨特濃花生醬安格斯煙肉漢堡 $88推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️叫完餐之後舖頭好體貼俾埋膠手套,花生醬係非常超級之多佈滿晒成個漢堡🥰睇到已經好震撼,一咬落去花生醬味非常之濃厚,而且有一粒粒花生水好有口感!安格斯牛味好出保持到肉汁!煙肉少少鹹香,我覺得甚至乎帶出咗安格斯牛肉嘅香味~成個漢堡絕對係邪惡之選,完全冇得輸💗💗.🐨至尊漢堡 $118推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐至尊漢堡有好多層包括芝士,蕃茄、煙肉、生菜、蛋、紫洋蔥等,如果唔想食花生醬咁邪惡嘅話就可以揀呢個呢個相對地比較健康一啲,牛肉同樣都係好Juicy~而且食到爽口、焦香、鬆軟嘅感覺,口感比較豐富~.🐨一口芝士 $45推薦度:⭐️⭐️⭐️直接簡單去講就係一粒芝士將佢炸咗,芝士味好香濃,炸完之後有口感外脆內軟!但如果就咁食,我就覺得有啲膩... 仲要一份六粒,有啲搞唔掂🥵.🐨水牛城雞翼 $58推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️有水牛城同煙燻兩個味揀... 水牛城雞翼醃得非常之好,雞翼有肉汁微辣~而且表面有少少香草,令到嗰個味道唔會太單一!——☼——☼——☼——☼——☼——B
.#foodie #hk #hkfoodie
🐨水牛城雞翼 $58
推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️
——☼——☼——☼——☼——☼——
Burger's Friend Forever
📍地址:將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G22A號舖
🐨推薦度:😋😋😋😋😋/5
💰人均價格:$200-250
🪸環境:👾👾👾👾
🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡
🛠️分類:#HTB將軍澳 #HTB美國菜
#將軍澳美食 #將軍澳 #美國菜 #花生醬 #番薯條 #薯格 #花生醬 #爆汁 #漢堡 #美食推介
  • 特濃花生醬培根安格斯漢堡
  • 水牛城雞翼
2024-01-27 145 views
Really fresh and yummy including vegetarian options. Though the price is a bit higher but worth the price. My kids especially like the oreo and peanut shake.
2024-01-27
TakeAway
  • 漁夫之寶
2024-01-10 171 views
係BFF呢間食肆入面,我哋揾到咗一個超正嘅共啖經驗😋。首先,攻擊味蕾嘅係丹麥藍芝士漢堡,啖啖藍芝士,味道濃郁得來又唔會太腥,對愛吃藍芝士嘅我嚟講,真係正爆料啦!漢堡包嗰軟Cotton爛嘅感覺,啖啖肉汁四溢,令人一試難忘。而加埋旁邊嗰扎扎實實嘅薯條,外層金黃酥脆,入口即化,真係食不停口。跟餐嘅玉泉忌廉冰冷沁心,底下咁大熱天,真係消暑好選擇。再嚟嘅生酮牛油果安格斯漢堡則系健康得黎口感同樣一流。獨特嘅生酮包,帶點嫩香菜味,再夾埋啖啖肉質細嫩嘅安格斯牛肉同滑潤嘅牛油果,簡直係完美嘅組合😍。Oreo花生醬奶昔嘅話,無可挑剔,濃郁花生醬攞嚟同Oreo餅乾勁匹配,味道惹味又唔甜膩。至於芝士忌廉菠菜大啡菇就相對普通D,但都幾配漢堡,做個side dish也唔錯。吃完晚餐之後,唔知係咪感情暖笠笠嘅原因,我竟然覺得每一樣嘢都變得更加好味!拉鋸戰後,兩款漢堡剷皮,真係開心到不得了🤤。系食完,我啲心情就透心涼,絕對會再約埋三五知己,重游呢個美味嘅戰場。

將軍澳南好多正嘢食,人流又少啲靜啲,啱啱weekend去兩個人食兩個burger大約$200,好飽好滿足🧀Trucker Burger至尊漢堡🍔$118好高身嘅burger,係best sales item,芝士同牛肉各有兩層,勁厚勁豐富 ,仲有煙肉同煎蛋,口感超讚勁多野食,牛肉超多汁,包就微脆,好食🤤🍔Fisherman Burger漁夫之堡💰$77炸魚炸得超脆唔油又多汁👍🏻配埋沙田醬勁好食勁夾,仲有番茄、紫洋蔥、芝士,整體好食😋
將軍澳南好多正嘢食,人流又少啲靜啲,啱啱weekend去

兩個人食兩個burger大約$200,好飽好滿足

🧀Trucker Burger至尊漢堡🍔$118

🍔Fisherman Burger漁夫之堡💰$77
2023-11-08 184 views
🧭獨特體驗:將軍澳南美味漢堡。行遠少少,但係值得。間鋪我之前都幫襯過,愈做愈好,菜單比之前靚左,款式又多左。可能因為係小店的關係,所以飲品係罐裝野飲,廚房就全力整包、意粉之類的食物🍳食物質素:叫左四個包的套餐,各有特色。最鐘意就係個蝦堡,用新鮮菠蘿好有驚喜。藍芝士漢堡聽朋友講個芝士太過鹹。脆安格斯即係有蛋係上面果個評價唔錯,花生醬漢堡朋友就話正常,未有話太有驚喜,係幾好食有性價比的選擇🍴推薦搭配:蝦堡加炸魚薯條。薯格都好食🪑環境座位:將軍澳南果邊,成條巷都係呢d高檔少少的食店,每間都幾好坐。呢間主打工業風,都好舒服🚗交通:將軍澳站行去大約10分鐘左右💰人頭費:130

🍴推薦搭配:蝦堡加炸魚薯條。薯格都好食

🚗交通:將軍澳站行去大約10分鐘左右

💰人頭費:130
  • 蝦漢堡
2023-11-07 154 views
呢間漢堡包真係超級好食,價錢合理,而且係有質素嘅漢堡包,只不過係啲平時唔係去開呢區,唔係嘅話一定會每個月都會嚟食❤️😊❤️仲要臨近萬聖節會有個corner派糖俾小朋友,幾貼心特濃花生醬安格斯煙肉漢堡🍔($88)第一次嘗試花生醬漢堡包呢一個組合,又幾好食,係一個好邪惡嘅組合,用咗粗粒嘅花生醬🥜食落更加有口感,花生醬加埋牛肉味道有少少鹹鹹甜甜,又幾得意,重點係牛肉漢堡,有牛肉味同Juicy💦而呢個價位佢個Beef Patty 好出色薯條🍟(+25)係Cajun Fries, 香口惹味牛油果香蕉奶昔🥑(+$35)食Burger點少得佢個BFF奶昔,牛油果香蕉奶昔帶有淡淡嘅牛油果同香蕉味,味道都好平衡,口感好smooth 同creamy 👍🏻

特濃花生醬安格斯煙肉漢堡🍔($88)

薯條🍟(+25)
係Cajun Fries, 香口惹味

牛油果香蕉奶昔🥑(+$35)

雖然呢間係漢堡店,但佢都有提供小食、意粉等既選擇,仲有生酮漢堡同甜品架~至尊漢堡 🍔雙層牛肉,仲有芝士/煎蛋/煙肉/紫洋蔥/蕃茄/生菜,超級豐富😍牛肉漢堡juicy有牛香味😚大份到2個人share都夠食😝另外都推介佢既花生醬漢堡🥜😎HKD118美式BB春雞配薯條 🍗🍟雞不可以貌相,望落炸得深色左啲好似會乾咁,點知唔係😲炸皮鬆化,雞肉嫩滑有肉汁,仲有啲香料味~如果雞味出啲仲好🙈已經切開左雞翼/雞脾/雞胸,仲有手套方便食👍🏻薯條好夠粗有好多薯仔肉🤤HKD80免加一服務費Burger's Friend Forever將軍澳

至尊漢堡 🍔

將軍澳

至尊漢堡
美式BB春雞配薯條
2023-10-06 104 views
👆🏻經典芝士漢堡😼呢款漢堡嘅口味係一般,冇乜特色。但最令人驚喜嘅係佢嘅薯條!炸到金黃酥脆,真係一級棒!如果你係薯條控,呢款漢堡絕對值得你嘗試!👆🏻丹麥藍芝士漢堡😼係呢間餐廳嘅招牌菜。不過,要留意,藍芝士味道好濃郁,可能會掩蓋到牛肉嘅風味。如果你唔係好鍾意濃郁嘅藍芝士,可能會感覺牛肉味唔太突出。👆🏻水牛城雞翼😻有微辣同埋微甜嘅味道,真係令人食指大動!...💸.消費. $276 (全單)🈵.回頭率. 7.3 / 10📸.打卡率. 4.0 / 10
👆🏻經典芝士漢堡😼

👆🏻丹麥藍芝士漢堡😼

👆🏻水牛城雞翼😻
有微辣同埋微甜嘅味道,真係令人食指大動!

💸.消費. $276 (全單)
🈵.回頭率. 7.3 / 10
📸.打卡率. 4.0 / 10
2023-09-18 117 views
漢堡包俾人感覺就係會好油膩🤏🏻,但今日我就選左間較健康,可以食減肥餐的burger餐廳🤗。餐廳環境好chill,自助type。餐廳裝飾較年輕,偏歐美風。🇱🇷🇦🇷🇧🇪早餐就吾想太heavy, 所以就只叫了一個漢堡包和一杯飲料🍔🍸。生酮牛油果安格斯漢堡包 🍔159呢間餐廳十分受出名的漢堡包就是生酮漢堡🥳。這個面皮是由杏仁粉、椰子粉,亞麻仁子粉和洋車前子粉整成,完全不含面粉(資料來自餐廳職員🤫)!而且包含豐富的食物纖維。無論是生酮飲食者定健康追求者十分適合。漢堡包內的安格斯牛肉則不過不失,牛味🐃十足又有嚼勁。牛肉上還加有一片芝士🧀,半融化的狀態,好吸引。因為係生酮飲食,所以漢堡包並沒有太多的醬料🧉。有的就是食材的原汁原味,尬意的人不要選。柚子梳打 🍸$38吃漢堡點可以冇飲料🫣。我就選了杯柚子梳打,跟餐只需要$18,十分抵飲👍🏻。柚子醬加有氣的梳打水調制而成🧊💨。夏天飲梳打,滿滿的汽從喉嚨涌出,既能解漢堡的渴,柚子的蜜又能滋潤喉嚨。細細品嚐,還能吃到柚子的果皮絲。十分推薦啊😍!Burger's Friend Forever (MONTEREY Place) (將軍澳)將軍澳澳南海岸唐俊街23號

生酮牛油果安格斯漢堡包 🍔159
柚子梳打 🍸$38

將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G22A號舖
作為將軍澳居民,諗食乜都諗爆頭。唔想餐餐食連鎖,搵間小店?想高質又貨真價實?行出海濱,都有幾個好選擇。今日就去咗食burger!! Monterey 愈來愈多小店,係donki個商場沿地下左手邊直行,經過一排舖仔,就見到burger’s friend forever。店面唔算大,大概得5,6張4人枱。Burger選擇有14款,包括牛雞豬魚,種類算多。另外,生酮朋友有福,有生酮包 蛋糕同曲奇揀。如果唔想食burger,仲有意粉 小食選擇。#至尊漢堡貪心鬼揀咗個最大嘅,同朋友一半share。兩層牛肉,兩層芝士,再加煙肉同蛋,底下有菜同蕃茄,上菜時震撼咗我。超大個超厚!擘大口肯定一啖都食唔晒!牛肉好juicy,唔會柴枝咁乾,加上烤洋蔥汁,一邊咬一邊漏汁,煙肉同蛋幫佢加咗另一個層次,漢堡包包皮有焗香,少少脆口。另外仲加咗一份小食,叫做炸魚手指。初初以為一定係普通嘅鱈魚手指,點知原來用魚柳做,揸得好香脆,而且冇雪藏味,我相信佢哋嘅魚柳包都應該會好好食。餐飲升級左做蜜糖香蕉雲呢拿奶昔雲呢拿味好重,而且好香滑,有少少香蕉蓉,加上蜜糖,成件事非常夾。邪惡到極點。

#至尊漢堡
貪心鬼揀咗個最大嘅,同朋友一半share。

另外仲加咗一份小食,叫做炸魚手指。

餐飲升級左做蜜糖香蕉雲呢拿奶昔

2023-09-02 124 views
呢款鵝肝漢堡真係漢堡嘅摯友!佢嘅肉多汁,每一口都充滿咗美味嘅肉汁,咬落去嘅口感令人好滿足。漢堡嘅外層酥脆,裡邊嘅肉餡就鮮嫩多汁,再配上酸甜嘅醬汁同脆脆嘅豆苗,口感更加豐富。呢款漢堡真係好食,每一口都令人欲罷不能!可惜,相比之下,雞翼嘅味道稍微遜色啲。雖然佢嘅外皮酥脆,但肉質就稍嫩啲同埋味道唔夠突出。用甜醬汁應該會好好多!總括嚟講,呢款漢堡絕對係一個好味嘅選擇,不論係外觀定係口感都好滿意,令人愛不釋手!

2023-09-02
Type of Meal