2017-12-05
令人意外既傳統酒樓踏入十二月 愈黎愈多飯局自己屋企提早做冬 又唔想走咁遠 就去左屋企就近既呢間酒樓食飯開頭其實冇咩期望 始終認為酒樓都係食一般一圍圍既菜式部長姐姐見我地坐低人唔太多 建議我地散叫d小菜就可以我地望望餐牌 又真係幾多選擇 湯 真係要重點推介一下金銀菜燉豬肺湯足料 非常足料 用菜 雞 豬肉 等等既食材去燉 一大煲 4個人飲 每人最少都可以飲兩碗清熱 滋補 鐘意飲湯既就岩哂咸魚煎藕餅部長姐姐話係佢地自己製作 並唔係係街度自己買返黎 食落又唔錯 重點係唔油 每一口都食到d 蓮藕碎 正呀蒜蓉炒豆苗份量多 另外除左用生蒜炒 炒完佢頂頂仲放左d炸蒜 口感更佳味道更野味菠蘿生炒骨呢個真係屋企人至愛 一般出街都會叫到所以好易就食到高低生炒骨肉質好緊要 不過呢度控制得唔錯仲少少脆口BB豬半隻開頭有d驚食唔哂 不過其實講明BB豬 份量又唔會太多 唔洗擔心外皮脆扑扑 好好食 正呀最後忍唔住叫多左個生煎包黎食雖然外皮唔算煎得非常脆口 但係都絕對有個風味係度食飽暖住走 大家都食得好開心大家可以一試呀!
踏入十二月 愈黎愈多飯局
外皮脆扑扑 好好食 正呀
最後忍唔住叫多左個生煎包黎食
雖然外皮唔算煎得非常脆口 但係都絕對有個風味係度
食飽暖住走 大家都食得好開心
大家可以一試呀!