2018-11-11
每次一想食Pizza就一定會去呢度😍🍕因為暫時響香港食過咁多呢度嘅Pizza係真係最好食!👍🏻而且仲係新鮮用炭爐即刻焗出嚟🤩🤤如果第一次嚟一定要試左Margherita先,係呢度嘅招牌pizza,材料簡單但係反而咁樣先最食到pizza真正嘅味道同埋食得出佢哋嘅功架~👍🏻今日轉下口味叫咗呢個我認為都係一樣咁好食嘅pizza Stella~中間味道其實同Margherita差唔多,不過五個星星嘅角位就多咗Ricotta cheese(質地輕軟嘅羊奶芝士🤤)如果鍾意食芝士的話真係可以試吓呢個,食到尾都有芝士嘅味道🤤🧀呢度嘅Pizza整得好食嘅一個地方係因為佢哋Pizza底口感超好係非常之煙煙un un ,而且有麥香🤤中間濕潤吾會好似出面有啲Pizza乾爭爭咁,而且餅底夠薄就算一個人食晒成個都唔覺得滯🤭🤣肯定係我響香港暫時食過最好食嘅Pizza!👍🏻🤩另外佢呢度啲前菜都好多選擇而且價錢仲好抵,沙律都有好多選擇而且好新鮮🥗小食食過好多款都好味今晚第一次叫咗個炸魷魚圈估唔到好好食,配埋一個好Fresh嘅番茄醬點埋一齊食,完全中和返個油膩感😋另外個pork belly就一般般,反而之前叫佢哋個mea
另外佢呢度啲前菜都好多選擇而且價錢仲好抵,沙律都有好多選擇而且好新鮮🥗小食食過好多款都好味今晚第一次叫咗個炸魷魚圈估唔到好好食,配埋一個好Fresh嘅番茄醬點埋一齊食,完全中和返個油膩感😋另外個pork belly就一般般,反而之前叫佢哋個meat ball就好好食👍🏻😍
另外呢度甜品都好正!🤤要分開另外一個post再講🤣🤭😆
總括來講呢度以呢度嘅食物質素價錢相對一啲都唔貴!環境都好好氣氛好relax☺️不過真係想講多次Pizza真係好好食!(重要的事情講三次🤣🤘🏻)
呢度唔單止Pizza好食而且甜品都好好食😍所以要分開另外一個post再介紹下🤩😆必食一定係呢兩個🤤 首先係呢個好特別嘅香蕉榛子朱古力pizza dough ravioli😍熱辣辣出面包住一層煙煙un un 嘅Pizza皮,同呢度嘅Pizza餅第一樣都係咁有麥香🤤裏面包着邪惡美味嘅榛子朱古力醬同埋香蕉,成件事簡直係絕配!🤤😍👍🏻記得之前第一次食完之後已經念念不忘!食完真係會好滿足☺️
另外第二個必叫就係呢度嘅Tiramisu🤩呢度嘅Tiramisu雖然係件裝唔係我鍾意嘅杯裝,但係估唔到整得好正😍芝士非常之滑,入面超濕潤🤤,層次味道突出,而且仲好濃酒味又唔會over左,絕對係一件非常高質素嘅Tiramisu!👍🏻👍🏻眨吓眼食晒成件都唔覺得多爭啲想encore Tim~🤤🤤🤭
響度食完飯記得留肚一定要試埋呢兩個甜品😙😛不過對於我來講係唔需要留肚🤭因為甜品係我第二個胃haha~~🤣🤣
有個咁好食嘅甜品先至係為呢餐畫上完美句號☺️☺️❤️
未試過嘅要去試吓la~☺️😋