2020-08-30
咖啡小店空間不算太大, 店舖只有4個坐位, 主打輕食同外賣咖啡🙂傾談之下, 感受到店主在裝飾上十分用心, 牆身除了掛有乾花, 仲會定期更換店內的真花擺設🌻今次到訪仲幸運地試到店主都話唔係成日有既brownie😊門口放置了大型綠色植物, 配上木窗框, 亦都係不錯的打卡點🧚🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· Brownie $30﹟以往食嘅brownie都係勁重牛油味, 睇落已經油, 食完當然都係油膩嘅感覺 😂😂但食完呢一舊令我對brownie完全改觀🤩‼️表面睇落唔會好似之前嗰啲發油光, 以為佢會偏乾身, 但食落濕潤度係啱啱好🥰甜度剛好, 仲會食到香濃既朱古力味, 再加埋勁多nutsss, 充滿口感的對比, 真係咁大個女都未食過咁好味😭😭🥤ᴅʀɪɴᴋ· Cucumber Sparkling Espresso $42﹟漸層為特飲增添吸引力🧲😍底層有青瓜梳打水既淡綠透明色, 再加埋espresso同泡泡既深淺啡色形成強烈對比🤭飲落咖啡味同青瓜既味道平衝得很不錯, 可以同時品嚐到👍🥒☕️味道清新, 而且唔洗驚有苦澀味🙆🏻♀️比想像中易入口😛
🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· Brownie $30
Brownie