2017-08-03
今晚老公訂了這裡7:30,因為他知道我有時會吃西餐,他在Openrice 食評見到這裡好多食評都推介生蠔及carbonara ,原來是在酒店內一樓,如果唔係老公帶我來,我都不會知道。😂😂呢度地方都幾闊落,就算旁邊坐滿人,都唔會覺得嘈吵,適合傾計閒談。我們揀了每月精選Pacific rock(USA)-$10隻,叫了六隻,不過質素無因爲平而變差,反而吃完六只,覺得叫少咗,想再叫已經賣晒,下次一定要叫定一打,因為叫一打以原價$16,即$192就送紅酒一枝,味道鮮甜帶少許海水味。😋😋😋老公唯有叫多兩隻Fine de Claire(France)-$28隻,呢兩仲好味,果然一分錢 一分貨👍👍我們要了一個鵝肝牛柳餐($248),包括三文魚撻撻、龍蝦湯、鵝肝牛柳,另加$15就有tiramisu 。頭盤係三文魚撻撻,三文魚係熟咗,味道除了三文魚味仲有少許魚子的味道,所以有點醎味,而且加埋塊硬麵包,又脆又鮮,另一塊就有沙律醬鋪蓋著麵包,好味道。至於龍蝦湯,味道濃郁,香味一流,好正宗。鵝肝煎得很香脆,而內𥚃好軟滑,火候掌握得好好,而牛柳煎到六成熟,肉質鮮嫩而淋身,係一塊靚牛柳,可惜少D😋😋😋我們叫了這裡
,呢兩仲好味,果然一分錢 一分貨👍👍
至於龍蝦湯,味道濃郁,香味一流,好正宗。
我們叫了這裡出名的carbonara,當大廚來到我們面前,他用火槍燒溶36個月的大芝士表面,再將意粉撈勻,然後加上意大利煙肉就上碟,意粉表面有好多粒狀的芝士附着,所以每一口都係芝士,另外煙肉肥瘦均勻,有點鹹香味,呢個carbonara就低食同好食。
甜品tiramisu有點冧酒的味道,味道好正宗,我已經好耐無吃過咁好味的甜品了。